Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Lotrioara - 23 - 29 ianuarie - Arta Respirației Conștiente - Tabăra de practică intensivă

ro

05 Jan, 2023 00:00 953 Marime text
  
Respirația conștientă, indiferent de versiunile tradițiilor din care provine, deține un potențial imens în domeniul vindecării și autocunoașterii. Este un paradox faptul că acest proces fiziologic inerent vieții și ușor accesibil fiecăruia dintre noi este încă atât de puțin explorat și folosit în sensul dezvoltării personale. Adesea, căutăm la distanță soluții pentru probleme existențiale, nevăzând ceea ce de la bun început a fost pus sub proprii noștri ochi.

A folosi respirația doar pentru supraviețuire este ca și cum am folosi o navetă spațială ca pe o trotinetă. A cunoaște elementele definitorii ale respirației și modul în care putem lucra conștient cu ele în beneficiul sănătății este esențial. Respirația este unicul proces fiziologic prin intermediul căruia, dacă este ghidat corect, se pot optimiza parametrii unor sisteme asupra cărora, în mod curent, nu avem influență directă: sistemul nervos, cardiovascular, digestiv, hormonal și cel imunitar. Prin intermediul respirației conștiente avem acces la sănătate fizică, stabilitate emoțională și claritatea gândirii.

Modul în care respirăm ne influențează energia, cuantumul și calitatea acesteia. Iar energia, la rândul ei, ne deschide spre o percepție avansată asupra realității și către niveluri mai înalte de conștiință. Fără a exagera, fie că vorbim de carieră, sănătate, relații, sexualitate sau finanțe, nu există un domeniu al vieții unde respirația să nu poată avea o influență.
Într-un sens mai profund, conform principiului universului holografic (potrivit căruia ceea ce se manifestă la nivel microcosmic se reflectă și la nivel macrocosmic), respirația este o pârghie de multiplicare holografică. Ea ne înlesnește să construim în interior “semințele fractale” ale realității pe care vrem să ne-o atragem în exterior. Este unul dintre cele mai elegante instrumente de lucru implicate în procesele creative. Să nu uităm că unul dintre scopurile principale ale existenței terestre este să învățăm să devenim creatori ai propriei realități într-un context care, aparent, este adesea restrictiv și puțin promițător.

Tehnicile de respirație conștientă cuprind un spectru larg, în funcție de scopurile pentru care sunt folosite, începând de la cele destinate optimizării sănătății în plan fizic și ajungând până la cele dedicate creșterii spirituale și a nivelului de conștiință. De altfel, aceste scopuri sunt strâns legate, întrucât nu putem menține un echilibru durabil în plan fizic fără a avea la bază un fundament spiritual sănătos. Nu este întâmplător faptul că multe alte sisteme dedicate autocunoașterii și creșterii spirituale, chiar dacă nu sunt construite declarat în jurul respirației, includ printre instrumentele cu care lucrează tehnici respiratorii (Yoga, Imageria, Tao, Chi Gong, HeartMath).



Dintre cele mai importante beneficii pe care ni le vom atrage experimentând o gamă variată de tehnici pe parcursul a nouă sesiuni de respirație conștientă sunt următoarele:
  • Deprinderea unor tipare de respirație corecte;
  • Creșterea capacității respiratorii și flexibilizarea mușchilor aparatului respirator;
  • Gestionarea corectă a bilanțului energetic și menținerea sa la un nivel optim;
  • Curățare și eliberare emoțională, inclusiv pe teme transpersonale;
  • Creșterea clarității mentale;
  • Dezvoltarea puterii de concentrare și de recunoaștere a factorilor de distragere;
  • Activarea potențialului creativ și a încrederii în forțele proprii;
  • Eliminarea gândirii dualiste și conflictuale;
  • Creșterea capacității de centrare în momentul acum;
  • Deprinderea abilității de gestionare a durerii prin tehnici de respirație și imagerie;
  • Creșterea nivelului de coerență al inimii.
Pe lângă valoarea tehnicilor în sine și impactul lor la toate nivelurile ființei, a experimenta și a deprinde arta respirației conștiente în cadrul unui calup intensiv de cursuri are avantaje incontestabile. A condensa informațiile și practicile într-un spațiu și timp dedicate, a avea continuitate, focus și perseverență cu acest tip de practică, atrage procese de transformare interioară marcante. Viața se așează efectiv pe o nouăfundație.
Evenimentul este organizat sub forma unei tabere specializate, cursurile fiind susţinute de Adrian Constantinescu, instructor cu o vastă experiență în domeniul respirației conștiente. Tabăra va avea loc la Lotrioara, Pensiunea River Retreat, str. Principală nr.36, jud. Sibiu, în perioada 23 - 29 ianuarie 2023.
Investiţie: 490 euro cursurile și 1080 lei șase nopți de cazare în regim de cameră dublă
cu pensiune completă.
Înscrieri: Claudia Fulea – Tel: 0723268094 / E-mail: claudia.fulea@gmail.com
Informații despre curs:
Adrian Constantinescu - Tel: 0733245271 / E-mail: adrian.constantinescu67@yahoo.com


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii