Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:30 23 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Jocul Școala FEM-IN-NA. TEMA 1 – Cenușăreasa și femeia de serviciu

ro

19 Sep, 2020 17:47 1005 Marime text
Primele rezultate ale observării și auto-observării
Mulțumesc de comentarii, felicitari pentru introspecție și mă bucur că priviți spre voi cu mai multă atenție. Facem o pauză din a acorda ATENȚIA noastră prețioasă evenimentelor exterioare și ne focalizăm pe propria funcționare.
Am fost foarte atenți (atente) la noi înșine.
Și paradoxal, fiind atente la noi, am fost altfel atente la cei din jur cu care am interacționat.
Ne-am uitat la fiecare femeie de serviciu, la cum se comportă, cum se îmbracă, cum vorbește și mai ales, ce energie oferă în jurul ei (pentru că am observat asta și la noi).
Cum ne îmbrăcăm atunci când facem curat în casă, când gătim mâncare, când stăm în intimitatea casei? Cum ne comportăm? Gesturile sunt precipitate, repezite, împiedicate, ne ciocnim de uși, trântim vase, ne împiedicăm de prea multe sacoși, uităm unde punem chei sau pungi?
Fiecare dintre noi ”emanăm” un câmp de energie, care este format din totalitatea gândurilor, cuvintelor și acțiunilor noastre. Este ca o forță electromagnetică, ce influențează corpurile și starea emoțională a celor din jur.
Simțim asta foarte bine în autobuze înghesuite, în metrou sau în locuri în care suntem nevoiți să stăm aproape de alte persoane.
Uneori, realmente sunt persoane lângă care nu dorește să stea nimeni.
Fără să fie un motiv real și clar la prima vedere.
Nu este rasism. Nu este discriminare.
Este AUTO-PROTECȚIE ENERGETICĂ.
Simțim că energia pe care anumite persoane o degajă NU NE FACE BINE.
Acum, să ne întoarcem la tema Școlii FEM-IN-NA - auto-observarea comportamentului de CENUȘĂREASA – cea care acceptă să strângă mizeria făcută de alții.
Gândurile, cuvintele rostite și acțiunile ce provin din ele ce energie eliberează? Când femeia de serviciu sau voi înșivă, în rol de femeie de serviciu gândește, cuvântează sau acționează, cum este?
Sunt gânduri binevoitoare, luminoase, de liniște și pace?
Sunt cuvinte tip binecuvântare, de bucurie, de jucăușenie și mulțumire? Sunt cuvinte de recunoștință și apreciere pentru viață, pentru oportunitatea de a trăi și a servi altă persoană?
Sunt gesturi armonioase, elegante și generoase?
OBSERVAȚI MAI BINE.
AUTO-OBSERVAȚI-VĂ.
Ce gânduri apar în minte, când strângem gunoaiele după alții?
Ce cuvinte rostim atunci când dereticăm?
Ce gesturi și acțiuni facem? Cum ne purtăm cu obiectele, cu corpul nostru și cu cei din jur?
O mamă care strânge după un adolescent neglijent gândește așa?
”Îți mulțumesc fiul meu iubit că-mi arăți cât de împrăștiată sunt și eu în propria mea energie. Când strâng după tine, mă adun și eu în centru inimii mele și cu fiecare obiect pe care îl pun la loc, îți transmit și mai multă iubire. Știu că n-ai auzit mesajul meu de iubire de până acum....dar eu continui să-l transmit, în toate felurile. Și am încredere că la momentul potrivit, îl vei auzi”
Și se comportă cu fiecare obiect delicat, gingaș, de parcă este cel mai prețios lucru care există, așezându-l cu drag pe raft sau la locul său?
În timp ce își folosește imaginația și intuiția pentru a găsi alte modalități să-i declare non-verbal iubirea fiului sau fiicei sale?
Observați.
Auto-observați-vă.
Fiți prezente în viețile voastre și atente la ceea ce dăruiți în lume prin gânduri, cuvinte și acțiuni.
Și dacă nu este prea mult, să fiți atente și la ce primiți înapoi din lume, prin gesturile celorlalți (începând cu adolescenții, cu copiii, cu partenerii, cu familia din jur și cu toți ceilalți).
Fără să judecați.
Fără să criticați și să cârcotiți.
Doar observând.
Nu lăsați Victima să scoată capul prea tare.
Că va dori să iasă din străfundurile plexului vostru solar.
Permiteți-i să rămână acolo și să lăsați doar Observatorul să-și facă treaba.
Cu Victima (și întreaga ei cohortă de sentimente de vinovăție, rușine și tristețe) discutăm mai târziu, după ce ne mai familiarizăm cu temele de bază ale Școlii Fem-in-na.
În aceste zile, antrenăm Observatorul.
Și îi dăm voie să-și facă treaba liniștit, fără să derulăm filme mentale și dialoguri interioare.
Să aveți zile cât mai interesante, cu un zâmbet pe buze continuu (pentru că ȘTIM despre JOC) exact atunci când suntem în mijlocul haosului. AICI ESTE TRANSFORMAREA REALĂ.
Pe curând, iubite doamne deschise spre explorare și Joc,

Ti-a placut articolul?

Comentarii