Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:45 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Iubirea de sine - de unde încep, practic?

ro

14 Nov, 2020 00:37 1795 Marime text
  • Două genuflexiuni pe zi. Atât. Când îmi permit mai multe, fac mai multe. Dar le fac ZILNIC. Si nu mă abat de la program.

Iubirea de sine - de unde încep, practic?
Când ai o minune de corp, care funcționează ca un super-computer performant, respiră singur, se mișcă singur, digeră singur, se auto-repară (când se mai strică) și se regenerează - este un mare privilegiu.
 
Dar uiți de acest privilegiu și iei de la ”sine înțelese” performanțele sale, te porți nerecunoscător cu el, strâmbi din nas când te uiți în oglindă, îi dai drept combustibil niște ”mortăciuni”, îl faci să stea nemișcat cu orele în poziții rigide, nu îi permiți libertate de mișcare, îi pui haine aiurea și permiți altora să-l abuzeze - și asta ani de zile sau zeci de ani.
 
Dragul de el, corpul, se obișnuiește cu abuzul.
La fel cum cerșetorii și oamenii străzii se obișnuiesc să fie tratați abuziv de toți ceilalți oameni.
 
Cum poți începe să-l iubești, să-l apreciezi, sa-i transmiți mesaje că-ți pasă de el, că vrei să comunici cu el, că este valoros și că dorești o relație cu el?
Cum îi spui ”te iubesc” cuiva pe care l-ai abuzat?
Cum o să te creadă și cum își va schimba părerea?
Cum începi o renovare generală la o clădire foarte demolată?
Foarte simpu.
 
PAS CU PAS.

 
Pornind cu cele mai ”la îndemână” treburi. Și avansând zi de zi, perseverent, neînduplecat și intenționând să o faci.
În relația de iubire de sine, care începe cu tratarea ”bună” a corpului, începem cu primii pași.
O baie cu apă și sare. Un masaj cu ulei și cu blândețe.
O mângâiere pe umăr după o masă abuzivă, în ciuda stării de rău.
Când mă sui pe cântar și văd greutatea, nu-mi arunc cuvinte sau emoții neplăcute ci îmi spun: ”îmi găsesc voința să iau măsuri cu alimentația”.
Când am dureri de spate sau genunchii înțepeniți - decid să încep mișcările.
 
Două genuflexiuni pe zi. Atât. Când îmi permit mai multe, fac mai multe. Dar le fac ZILNIC. Si nu mă abat de la program.
 
Relația de iubire cu corpul se construiește pas cu pas, de la cele mai ”la îndemână” și ușoare măsuri, luate ZILNIC, cu consecvență și până la continuarea cu perseverență, următoarele zile. Până corpul ajunge să ”ne creadă” că îi dorim binele. Indiferent cât durează. Merită.
Practica este terenul de încercare.
Mâine este LUNA NOUĂ (de aceea și energia săptămânii a fost ”amestecată” iar ziua de astăzi a fost ”cireașa” pe tortul haosului acestei săptămâni).
 
Dar energia Iubirii de sine a penetrat toata săptămâna și cine s-a centrat pe auto-iubire s-a ecranat temporar de haosul din jur.
 
Week-end-ul va fi mult mai relaxat și ușor energetic. Și Natura se va mai relaxa puțin. Să vă fie bine tuturor și să lucrați la aprecierea minunii pe care o dețineți și a frumuseții sale funcționale: corpul fizic.
Sunteți FRUMOȘI.
Simțiti-vă frumoși.
Vă iubesc.
 
Sursa foto si text: Facebook.com/zyanna.orinda.7
 

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii