Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Fosta gimnastă campioană Andreea Scînteie, voluntar în lupta contra Covid-19, la SAJ Constanţa

ro

29 Dec, 2020 00:00 5864 Marime text
  • În 2013, Andreea Scînteie a cucerit două medalii, aur şi argint, la Campionatul European de gimnastică aerobică pentru juniori.
  • Absolventă a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa, fosta gimnastă e acum studentă la Medicină.
  • Tânăra nu a ezitat să se alăture, ca voluntar, în lupta contra pandemiei de coronavirus.
 
Printre studenţii implicaţi, ca voluntari, în lupta contra Covid-19 în diferite unităţi spitaliceşti din ţară se numără şi fosta gimnastă constănţeană Andreea - Daniela Scînteie, care a fost repartizată la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa.
 
Campioană europeană de junioare la gimnastică aerobică, în anul 2013, ca sportivă a CS Farul Constanţa, Andreea Scînteie s-a preocupat şi se preocupă în continuare în egală măsură şi de învăţătură, absolvind Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, iar în prezent fiind studentă în anul 5 la Facultatea de Medicină Generală a Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti. În această calitate, de studentă la medicină, s-a înscris la voluntariat în programul guvernamental privind unele măsuri în domeniul asistenţei medicale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
 

S-a obişnuit cu ce trebuie să facă

 
Hotărâtă precum a fost ca sportivă şi educată, şi de pe urma sportului, în spirit de echipă, Andreea nu s-a dat înapoi în a-şi oferi ajutorul în aceste vremuri grele pentru întreaga omenire. Bătălia omului contra Covid-19 este dură, lasă urme, dar, şi cu tineri precum Andreea Scînteie, dispuşi la sacrificii şi fără a lua în calcul riscurile pe care şi le asumă, lupta are şanse de izbândă. A fost campioană la gimnastică, acum e campioană la fapte bune. Tânăra de 23 de ani activează ca voluntar la SAJ Constanţa de la începutul acestei luni şi s-a obişnuit cu sarcinile care îi revin în activitatea anti Covid-19. Fosta gimnastă face recoltări, dar merge şi cu ambulanţa, în calitate de componentă a echipajului, la solicitări.
 

Vrea să meargă cu o bursă Erasmus în Italia

 
„Fiind o experienţă nouă, la început mi-a fost mai dificil, dar apoi m-am obişnuit cu tot ce trebuie să fac. Lucrăm în ture de 12 ore pe zi. Am fost acasă la persoane în tot judeţul. Contractul de voluntariat este pe două luni, cu posibilitate de prelungire, dar eu nu cred că voi continua, întrucât, în luna februarie a anului viitor, vreau să merg cu o bursă Erasmus în Italia. Şi în luna ianuarie îmi va fi mai greu, că voi avea şi sesiune de examene, dar mă voi descurca”, a declarat studenta la medicină, ai cărei părinţi locuiesc în comuna constănţeană Topraisar, iar, pentru a practica gimnastica la Constanţa, tânăra a făcut şapte ani, zi de zi, naveta Topraisar - Constanţa.
 

Nu a renunţat la a face mişcare

 
Andreea a renunţat la gimnastica de performanţă în clasa a 11-a, însă nu a încetat să facă mişcare, iar actualmente merge la sală de patru - cinci ori pe săptămână pentru a-şi menţine condiţia fizică. Referitor la anul de al cărui final ne mai despart puţine zile, campioana europeană din 2013 (când a fost medaliată cu aur la grup, dar şi cu argint în proba pe echipe, la Arques, în Franţa) a postat pe Facebook un mesaj emoţionant.
  

„Aveţi grijă de voi și de cei dragi! Sărbători fericite!“

 
„Anul acesta a fost diferit în toate aspectele. 2020 m-a învățat multe lecții și sunt recunoscătoare că m-a ajutat să cresc. Viaţa este imprevizibilă. Deși vrem mereu să fim pregătiți pentru orice, uneori suntem luați prin surprindere. Și atunci se întâmplă progresul personal, atunci trebuie să încetinim, să luăm câteva note și să ne regândim planurile. Cele mai importante lucruri pe care le-am învățat anul acesta sunt să trăiesc în momentul prezent, să mă bucur de fiecare zi și să o fac să conteze. Am devenit conștientă că nimic nu este de la sine înțeles, nici măcar viața însăși și sunt recunoscătoare pentru faptul că sunt și știu că cei care mă înconjoară sunt sănătoși și în siguranță. Aveţi grijă de voi și de cei dragi! Sărbători fericite!“, a postat Andreea.
 
În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini cu Andreea Scânteie, preluate de pe contul de Facebook al fostei gimnaste.  
            
Citeşte şi:
 
Mânca în maşină şi îşi făcea temele în sala de antrenament
Ca să ajungă campioană europeană, a făcut şapte ani naveta Topraisar - Constanţa (galerie foto)


Gimnasta Andreea Scânteie, premiată la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii