Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:03 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Filtrarea interioară

ro

30 Jun, 2020 07:30 1069 Marime text

Într-o discuție cu o pacientă, a venit vorba despre problemele de ”absorbție” ale intestinului copilului. Acest copil mănâncă foarte mult și este foarte slab.
Și pentru că m-am confruntat personal ani de zile cu malabsorbtia, am studiat problema ”filtrului” intestinal, nu doar în legătură cu alimentele, ci în legătură cu energia viețîi.
Practic, intestinul nostru face un fel de ”filtrare” între grâu și neghină, între ”ce este bine” pentru corp și ”ce nu este bine” pentru corp și celulele sale. Dacă este ”bine”, absoarbe și folosește, dacă nu este bine, elimina (sau se străduie să dea afară).
Și am realizat că îi predăm intestinului o sarcina enorm de mare, tocmai pentru că noi în viață noastră nu suntem destul de prezenți, clari și nu realizăm ce avem de făcut. Intestinul ajunge să compenseze și să muncească suplimentar pentru ignoranța și nepăsarea noastră comportamentală.

Zilnic, în modul în care trăim ziua și ne investim atenția (pentru că ATENȚIA este principalul nostru bun, pe care îl negociem cu ceilalți) noi decidem dacă ceea ce facem este spre binele nostru sau ”nu este spre binele nostru”.
Alegem cu cine petrecem timpul, cu cine vorbim, CE vorbim (când dăm prea multe explicații, pierdem enorm de multă energie și timp) și cât vorbim.
Când suntem cu cineva, și vorbim despre altcineva, nu este spre binele niciuneia dintre persoanele de față. Interacțiunea eficientă cu o altă persoană este ÎN PREZENȚA, cu o discuție clară, scurtă, concisă despre întâlnirea noastră. Restul.....este bla bla bla și bârfă. Cu alte cuvinte, ”balast” energetic.
Alegem ce alimente introducem în corp, ce haine punem pe noi, ce obiecte achizionam, funcție de bugetul disponibil. Ne folosim eficient și cu economie. Evităm epuizarea noastră și a celor din jurul nostru.
Când suntem îngrijorați sau temători, ne agățăm cu disperare de oricine și orice în jurul nostru. Și epuizăm persoană de care ne agățăm sau ne epuizăm pe noi, cu gândurile repetitive. Iarăși producem ”balast” energetic.
Toate aceste încărcături tip ”balast” ajung să fie prelucrate de corpul nostru, și anume de intestin. De multe ori compensăm cu mâncare nemulțumirile emoționale, fără măcar să realizăm aceste lucruri.
Filtrele reale ale viețîi încep din starea de prezența.
Întrebarea cea mai judicioasă a săptămânii este:
Acest lucru (această circumstanță, această persoană, acest obiect) este spre binele meu sau nu este spre binele meu?
Puneți-i această întrebare corpului.
Și să fiți SIGURI că intestinul va răspunde.

De câte ori ați ascultat zgomotele sale?
El încearcă să va spună multe. Și nici măcar nu-l luați în seama.
Să exersăm întreagă săptămâna ”comunicarea cu intestinul” - filtrul nostru ”bine/nebine” pentru corp.
Și alături de el, PREZENȚA și ATENȚIA la detalii. ”Bune sau nu prea bune” pentru energia noastră.
Va fi un exercițiu interesant pentru cine îl primește și îl aplică.
Să aveți o săptămâna minunată de vara!
Cu iubire tuturor!

Sursa foto: Facebook Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?

Comentarii