Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:29 11 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Femininul la ora înfloririi

ro

08 Mar, 2021 17:46 2011 Marime text
  • Este un privilegiu să poți să-ți admiri mama cum se bucură de o altă zi de 8 martie.

8 martie 2021

Femininul la ora înfloririi

Orasele din România sunt pline cu flori. Am văzut zeci de oameni cu buchete și coșuri de flori, cu torturi și prăjituri, am văzut doamne și fete elegante și frumos îmbrăcate purtând zâmbete fermecătoare.
Cred că soarele a stat toată ziua astăzi pe cer să admire mai pe îndelete frumusețea femeilor.

Am dus astăzi buchete de flori mamelor.
Mama, care anul acesta împlinește 80 de ani, s-a îmbrăcat elegant, și-a luat cea mai șic și nouă poșetă galbenă, cea mai interesantă pălărie și s-a dus la coafor. În ultimele luni, statul în casă a rupt-o de ritualurile sale de înfrumusețare și părea că a lăsat bătrânețea să o copleșească. Astăzi a regăsit puterea să iasă din această inerție și să-și aranjeze părul pentru a redeveni ce a fost: o doamnă.

Este un privilegiu să poți să-ți admiri mama, elegantă, vibrantă, sănătoasă și plină de energie pozitivă cum se bucură de o altă zi de 8 martie.
Să-i spui ”te iubesc, mama” și ”îți mulțumesc pentru darul vieții care a venit prin tine” timp mai mult de 50 de ani este un privilegiu pentru care sunt recunoscătoare.
Recunoșteam că nu mă așteptam să călătorim atâta timp împreună prin viață. Genetica familiei și istoricul de boală a făcut ca toți ai familiei să plece din viață până la 70-75 ani.
Dar mama a reușit să depășească barierele genetice, istoria familiei, frica repetării destinului și toate poveștile care ar fi împiedicat-o să meargă înainte.
Și continuă să se bucure de fiecare zi.
Îmi povestea cum ieri seară, a dansat tango cu o pernă, prin sufrageria casei, în timp ce asculta la televizor un concert Fuego.
Spiritul ei rămâne tânăr și adoră muzica, dansul, starea de bine a trăirii în bucurie. Îi plac oamenii, îi place socializarea și izolarea lunilor ce au trecut au micșorat ceva din suflul ei vital.
Dar nu abandonează.
Mersul la coafor a fost declarația ei că în primăvară, totul revine la viață.
V-am pus o poză din călătoria mamei în Thailanda, când s-a jucat cu niște elefanți. A fost și este o neînfricată călătoare, a fost oprită din explorări acum 2 ani.
Și ca un bonus, în această săptămână, o altă mamă de-a mea, mama soacră împlinește 82 ani. O doamnă senină, delicată, cochetă, fragilă, dar rezistentă. Am fost să-i duc astăzi un buchet de flori și am surprins-o punându-și părul pe bigudiuri. Azi a fost ziua de coafor pentru toată lumea!
Mă uitam la fața ei senină, la ochii albaștri și limpezi și la structura ei îmbătrânită dar vitală.
Ce minune să vezi femei îmbătrânind atât de frumos!

Pentru voi toți, care aveți mame vârstnice și sunt alături de voi, care vă bucurați să călătoriți prin viață alături de părinți, vă doresc să primiți soarele zilei de astăzi direct în centrul inimii.
Și pentru voi toate femei și doamne minunate care sunteți mame, să vă hrăniți Sufletul cu urările și fluxul de energie al tuturor celor care vă felicită astăzi.
Iubirea este declarația eternă de putere interioară.
Creștinismul se centrează pe iubire.
Familile noastre sunt centrate pe iubire.
Relația mamă-copil este o relație de iubire.

Astăzi este liber la iubire. Profitati!

Te iubesc, mama. Te iubesc, mama soacră.

Și vă iubesc pe voi toate, femei și mame frumoase și creatoare de viață.

Sursa text si foto: Facebook.com/zyanna.orinda.7

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii