Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 9.09.2023. Zi de portal energetic

ro

09 Sep, 2023 09:37 1196 Marime text
 
 
Zi de portal energetic.
 
Începe ”podul” de toamnă, energia ce conectează căldura verii cu frigul iernii.
Tranziția, schimbarea, transformarea, metamorfoza. Avem multe cuvinte care se străduie să descrie energia acestei perioade și nici unul nu o face, propriu zis.
Cum poți să descrii fluxul în continuă schimbare, mișcare, dinamică și transformare al vieții?
 
Când îl simți în corp, dacă stai liniștit cu tine, mintea intră în panică și semnalizează ”pericol”. Inima bate cu putere, mușchii se încordează, respirația devine sacadată, se pune un nod în gât ”eu ce mă fac?” și suprarenalele eliberează adrenalină și cortisol.
 
Da, mintea adoră consecvența, siguranța, constanța, previzibilul, cunoscutul. Vrea să controleze totul, ca să nu fie luată ”prin surprindere” de ceea ce se întâmplă, de ceea ce vine. Doar că perioada în care intrăm o va provoca la maxim. Se întâmplă asta în fiecare an.
9.09, 10.10, 11.11 și 12.12 vor fi zilele în care energia schimbării este maximă.
 
Cele mai fluide și imprevizibile zile ale perioadei.
 
Culminând cu 23.09 – Echinocțiul de toamnă și 21.12 – Solstițiul de iarnă. Zile puternice, în care avem șansa să simțim corporal că suntem o parte din lumea în care trăim (sau dimpotrivă, ne putem simți izolați, singuri și părăsiți). Depinde de locul în care ne aflăm în propria călătorie prin viață.
Îmi place să poziționezi evenimentele publice, tip Webinarii sau Cursuri, în apropierea zilelor cu energie intensă, pentru că în acest mod, atât eu cât și participanții primim ”mesajele” de care avem nevoie. Forța vieții ne ghidează cum să ne desfășurăm prezentarea și realmente ne trimite cadouri de claritate și răspunsuri la întrebări.
 
Vă invit la Webinarul de Echinocțiul de toamnă, în care să discutăm despre pregătirile necesare acestei perioade, ca să ne menținem în cea mai bună formă cu putință.
 
De ani de zile am încredere în Forța vieții care mă ghidează, uneori o numesc Divin sau Dumnezeu, alteori îi spun pur și simplu ”mama creatoare”, pentru că este o forță în spatele a tot, care orchestrează Jocul. Încrederea este o trăsătură importantă în fiecare dintre noi și prezența ei, dar mai ales antrenarea sa, ne ajută să trecem mai eficient prin perioade precum cea în care ne aflăm acum.
 
Osho, în cartea lui ”Intimitatea, încrederea în sine și în celălalt” ne invită la pagina 27 direct în miezul problemei:
”Încrederea este posibilă numai dacă mai întâi ai încredere în tine.
Lucrul esențial trebuie să se întâmple mai întâi în tine.
Dacă ai încredere în tine, poți să ai încredere și în mine, poți să ai încredere în oameni, poți să ai încredere în existență.
Dacă însă nu ai încredere în tine, nu ai încredere în nimeni și nimic.
Iar societatea distruge încrederea chiar de la rădăcină.
 
Ea nu te lasă să ai încredere în tine.
Te învață alte feluri de încredere – încrederea în părinți, încrederea în biserică, încrederea în stat, încrederea în Dumnezeu și așa mai departe.
Dar încrederea de bază este distrusă complet.
....
Societatea distruge încrederea în sine în mod deliberat, intenționat, pentru că omul care are încredere în el este periculos pentru societate – o societate care se bazează pe sclavie, o societate care a investit prea mult în sclavie.
Omul care are încredere în sine este un om independent.
Nu poți să faci preziceri cu privire la el, este imprevizibil, acționează în felul lui.
 
Viața lui e libertatea.
El are încredere în ce simte, în ce iubește, și încrederea lui este extraordinar de intensă și adevărată.
Încrederea lui e vie și autentică.
Și e gata să riște totul pentru încrederea lui, dar numai când o simte, numai când e adevărată, numai când îi mișcă inima, numai când îi stimulează inteligența și iubirea, altfel nu. Nu poți să-i impui nici un fel de credință.”
 
Să avem o zi de final de săptămână și de portal energetic 9.09 cât mai eficientă și frumoasă, observând de-a lungul zilei când acționăm din încrederea în propriile simțiri și când o facem din calcule și vorbăria minții.
 
Ce sarcină mai frumoasă putem avea zilnic, decât auto-observarea?
Suntem ființe fascinante, merităm un studiu aprofundat, fiecare dintre noi.
O zi de toamnă luminoasă și liniștită pentru noi toți
 
Cu iubire


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii