Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 7 septembrie 2023. O zi cu energia puțin mai ofilită

ro

07 Sep, 2023 10:52 809 Marime text

O zi cu energia puțin mai ofilită, că radiațiile din ultima perioadă ne-au afectat profund. Strănuturi în serie, ochi lăcrimoși, nas înfundat, limba iritată, digestia tulburată.
Nu este răceală. Nici viroză. Nici alt nume inventat.

Este doar eliminare de acizi, de reziduuri, este o tentativă a corpului de a se elibera de toxinele limfatice care îi împiedică funcționarea.
Ajutăm bine corpul susținându-l cu remedii naturale (ceaiuri, tincturi, uleiuri esențiale) și mai ales, permițându-i să se odihnească. Să facă ce știe el mai bine, când are probleme de sănătate: să stea, să se relaxeze, să doarmă.
Cu alte cuvinte, astăzi ne permitem să fim autentici.
Ce spune Osho despre autenticitate în cartea ”Intimitatea, încrederea în sine și în celălalt”?
”Să fii autentic înseamnă să rămâi fidel față de propria ființă.

Cum să rămâi fidel?
Trebuie să ții seamă de trei lucruri, să le respecți cu sfințenie

1) Primul, să nu asculți niciodată de nimeni, să nu asculți ce ți se spune. Ascultă-ți întotdeauna vocea interioară, ce ai vrea să fii, altfel îți vei irosi viața. Mama ta vrea să fii inginer, tatăl tău vrea să fii doctor, tu vrei să fii poet. Ce e de făcut? Bineînțeles că mama are dreptate pentru că, din punct de vedere financiar, e mai bine să fii inginer. Și tata are dreptate, pentru că meseria de doctor e o marfă bună pe piață, are valoare de piață. Poet? Ai innebunit? Nu ești în toate mințile...
Ține minte, fii fidel vocii tale lăuntrice, indiferent ce s-ar întâmpla. Urmeaz-o și dacă ea te duce în pericol, intră în pericol, dar rămâi fidel față de ea. Să nu uiți că cel mai important lucru este ființa ta.....
Lumea e o piață, și fiecare are interes să-și vândă marfa lui. Fiecare om e un vânzător. Dacă dai ascultare prea multor vânzători, înnebunești. Nu asculta de nimeni, închide ochii și ascultă ce îți spune vocea interioară. În asta constă meditația – ascultarea vocii interioare. Ăsta e primul lucru.

2) Al doilea lucru – care e posibil numai dacă l-ai făcut pe primul – e să nu porți mască niciodată. Dacă ești supărat, fii supărat. E riscant, dar nu zâmbi, pentru că asta e ceva fals. Însă ai fost învățat ca atunci când ești supărat, să zâmbești. Dar atunci zâmbetul e fals, e o mască – doar o mișcare a buzelor și nimic altceva. Inima e plină de supărare, de otravă, iar buzele zâmbesc! Ești un fenomen fals.
Atunci se mai întâmplă un lucru: când vrei să zâmbești, nu poți. Întregul tău mecanism s-a dat peste cap, pentru că atunci când ai fost supărat, n-ai arătat, ci ai zâmbit. Acum vrei să zâmbești, dar nu poți, trebuie să faci un efort să zâmbești.
Nu purta măști, altfel vei produce dereglări în mecanismul tău, blocaje.
Există multe blocaje în corpul tău.

Omului care își înăbușe mânie i se blochează maxilarele. Toată mânia urcă până la maxilare și se oprește acolo. Mâinile i se urâțesc, nu au mișcarea grațioasă a unui dansator din cauză că mânia intră în degete și se blochează acolo. Ține minte, mânia are două supape de evacuare, una sunt dinții, cealaltă sunt degetele. Toate animalele când sunt furioase mușcă cu dinții sau sfâșie cu ghearele.
Am o bănuială că mulți oameni au probleme cu dinții din cauză că își suprimă mânia. Dinții li se strică din cauză că prea multă energie s-a adunat acolo și nu a fost eliberată niciodată. Și cei care își reprimă mânia mănâncă mai mult – oamenii mânioși mănâncă întotdeauna mai mult pentru că dinții lor au nevoie de mișcare. Oameni mânioși fumează mai mult, vorbesc mai mult și asta pentru că maxilarele au nevoie de mișcare pentru a elibera puțină energie.

3) Și al treilea lucru privitor la autenticitate, rămâi mereu în prezent, pentru că falsitatea vine fie din trecut, fie din viitor. Ce a fost a fost, nu te mai gândi la trecut, nu în căra ca pe-o povară, pentru că altfel nu te lasă să fii autentic în prezent. Iar viitorul nu a venit încă. Nu-ți bate capul cu viitorul, altfel acesta va veni în prezent și-l va distruge. Fii fidel prezentului și atunci vei fi autentic.
A fii aici și acum înseamnă a fi autentic.
Fără trecut, fără viitor, cu totul în prezent.

Eternitatea este momentul prezent”
Osho ne pune mult pe gânduri astăzi.
Ne invită să ne privim cu onestitate măștile și rolurile. Și să observăm cum acceptăm condiționările trecutului și nu putem să trăim frumos momentele prezente.

De frică să nu ne ”ardem” ca în trecut, refuzăm oportunități și relații. De teamă ca viitorul să nu repete trecutul, nu ne asumăm decizii, nu facem alegeri, stăm paralizați, în complacere și lene. Putem să observăm asta, mai bine, astăzi?

Și vă rog să nu mă ascultați pe mine, să nu credeți cuvintele pe care vi le ofer. Ascultați-vă vocea interioară. Conectați-vă cu adevărul din inima voastră. Aveți încredere în puterea voastră înnăscută. Este exact ca o pasăre mică (și foarte ciripitoare) ascunsă într-un copac stufos sau situată pe un bolovan în mijlocul unui râu zgomotos. Este acolo. O auziți?

Să avem o altă zi cât mai eficientă, bună și trezitoare.

Cu iubire, tuturor



Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii