Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 7 iulie 2023 Înaintăm în plin tranzit al Racului și ne confruntăm cu tot ce este în interiorul minții noastre

ro

07 Jul, 2023 13:25 995 Marime text

7 iulie 2023
Înaintăm în plin tranzit al Racului și ne confruntăm cu tot ce este în interiorul minții noastre.

Dialogul nebun, încâlcit și mai ales, agresiv, nu se oprește nicio secundă, produce senzații și emoții continue și ne poartă cu el precum vântul puternic de vară, peste câmpii.
Exact cum spune personajul Dan din cartea lui Dan Millman – Calea luptătorului pașnic, la pagina 115:
”- Socrate, dacă nu voi reuși să-mi reduc la tăcere zgomotul mental, voi înnebuni! Mintea mea a luat-o razna, exact cum mi-ai prezis.
- Foarte bine, mi-a spus el. Aceasta este prima realizare a unui luptător.
- Of, dacă acesta este un progres, aș prefera un regres.
- Dan, ce se întâmplă atunci când te urci pe un cal sălbatic, despre care credeai că este îmblânzit?
- Te aruncă la pământ sau te mușcă cu sălbăticie.
- Ei bine, în felul ei propriu și amuzant, viața te-a mușcat cu sălbăticie.

Nu puteam să mai contest faptul că are dreptate.
- Pe de altă parte, atunci când ȘTII că te-ai urcat pe un cal sălbatic, știi și ce trebuie să faci pentru a-l aduce sub control.
- Cred că încep să înțeleg, Socrate.
- Vrei să spui probabil că înțelegi că gândești, mi-a zâmbit el.

La plecare, am primit următoarea instrucțiune: să las noua mea realizare să se ”stabilizeze” încă câteva zile. Am făcut tot ce mi-a stat în puteri în această direcție. Trebuie să recunosc că în ultimele săptămâni luciditatea mea s-a amplificat, dar când m-am întors la biroul lui i-am pus aceleași întrebări:
- Socrate, am realizat în sfârșit amplitudinea zgomotului meu mental. Calul meu este sălbatic, dar cum să fac să-o îmblânzesc? Cum pot să reduc zgomotul? Ce trebuie să fac?
S-a scărpinat în cap.
- Ei bine, cred că ai putea să începi prin a-ți cultiva un mai bun simț al umorului.

A izbucnit în râs, după care a căscat și s-a întins, dar nu așa cum fac majoritatea oamenilor, ci mai degrabă ca o pisică. Și-a arcuit pur și simplu spinarea, și am auzit literalmente cum îi trosnesc vertebrele.
- Socrate, știi că arăți exact ca o pisică atunci când te întinzi?
- Bănuiesc că da, mi-ar răspuns el cu nonșalanță. Este o practică excelentă să copiezi manifestările pozitive ale animalelor, ba chiar și pe cele ale anumitor oameni. Personal, trebuie să recunosc că admir foarte mult pisicile, care se mișcă exact ca un luptător.”

Astăzi ar fi util să ne observăm atât animalul interior, agitat, neliniștit, mereu dornic de mișcare și distracție (eu ce mai fac acum?), cât și animale exterioare, pisici, câini, iepurași, altele pentru a înțelege ce asemănători putem să fim.

Vă invit la finalul lunii iulie la un Webinar deosebit organizat împreună cu firma Alchida, despre conexiunea profundă oameni și animale, intitulat ”Frați de suflet” - https://alchida.ro/.../webinar-28-07-2023-sustinut-de-dr.../
Astăzi, să avem o zi prezentă și observatoare
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii