Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanţaEsteBine 7.01.2023 Cartea Săptămânii Dominique Loreau Pagina 171 – Capitolul ”Ecologia interioară” Grijile și stresul

ro

08 Jan, 2023 09:55 922 Marime text
Există întotdeauna riscul de a ne polua mintea cu gânduri negative, turbulente, disprețuitoare sau gânduri de îndoială. Este util să eliminăm toate aceste gânduri dacă vrem să ne îmbunătățim ecologia interioară, și să le înlocuim cu atitudini pozitive.
Ecologia interioară reprezintă o muncă intimă de desăvârșire a sinelui, pe care o putem numi și muncă spirituală.

La violență promovată deseori de mediile de informare în masă trebuie să răspundem prin artă, cunoaștere, frumusețe, prin căutarea confortului, a păcii și a iubirii.
Cu cât mintea este mai calmă, cu atât ne e mai ușor să lucrăm cu ea, să ne organizăm depozitul de informații, să știm să le folosim cu bună-credință, cu intenții clare. Adevărata noastră îndatorire e pregătirea pentru o viață mai bună.

Neliniștea e doar un gând. Atât și nimic mai mult. Acum trei secole, cuvântul ”gând” însemna în engleză și ”neliniște”. În proporție de 90%, lucrurile pentru care ne facem griji nu se întâmplă niciodată. Catastrofele, cum ar fi cutremurele, incendiile și bolile grave, există fără îndoială. Dar dacă în fiecare zi ne gândim doar la catastrofe, ele se află mai degrabă în mintea noastră, decât în lumea de afară.

Emoțiile, anxietățile, depresiile nervoase sunt toxice. Ne distrugem mental și fizic cu revolta, teama, gelozia, frustrările, ura, resentimentele pe care le nutrim....Gândurile negative obstrucționează gândirea, împiedicând dragostea și bucuria să se manifeste. ”
O seară liniștită și un week-end cu liniște și pace mentală, să avem cu toții
Cu iubire

Articol şi foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii