Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 5 (cinci) martie 2023. Citim din Numerologia, semnificația numerelor – Editura Prestige

ro

05 Mar, 2023 11:17 1164 Marime text
”Numărul 5 este suma primului număr par, 2 (principiul matern terestru, Mama) și a primului număr impar 3 (copilul, principiul Ceresc masculin).
Reprezintă uniunea, centrul, armonia.

Simbolizează și senzualitatea, carnalitatea (avem 5 simțuri – văz, miros, auzi, gust, pipăit) ce vine cu capacitatea de a savura plăcerile vieții – dar și tendința (nevoia) de a depăși animalitatea și a ne regăsi ca parte din Natură, din Divinul Creator.
Este simbolul ”chintesenței” care acționează asupra materiei și o transformă.

Aceasta este reprezentată, de exemplu, în steaua cu cinci vârfuri și în floarea cu cinci petale a catedralelor gotice.
Este vorba despre un număr cu multe fețe, care leagă starea fizică cu sănătatea mentală.
Acționează asupra capacității de gândire și a capacității intelectuale, reprezentând și deschiderea față de noi idei și experiențe, căutarea libertății, aventura și devierea sexuală.”

Când vedem cifra 5 oriunde, o avem în cifra nașterii, apare în cifra zilei, sau ne zâmbește de pe un bon fiscal sau dintr-un tabel de buget, știm că o TRANSFORMARE, o metamorfoză, este foarte aproape.
Ca și cifra 2 (care o compune) seamănă cu un cârlig (invers) care ne agață, sau de care ne agățăm, pentru a face sens în haosul schimbării continue care este viața.
Valeriu Pănoiu, în Numerologie și destin, la pagina 44 spune despre Vibrația nașterii 5 (Vibrația nașterii = suma cifrelor din data nașterii, redusă la o cifră):
- Nativul este versatil, mobil și foarte dinamic; tot timpul în mișcare, purtând eticheta de deștept, pe care o preferă, în locul celei pe care scrie ”important”.
- Persoana redefinește noțiunea de ”adaptabilitate”, știind să cedeze și să se retragă până cucerește și îi adaptează ea pe ceilalți, în felul său de a fi și la cerințele sale”.
- Fire independentă, care nu suportă să-i fie îngrădită libertatea, contestând pe oricine îi impune condițiile și făcând pe dos dinadins
- Are capacitatea de a-i influența pe ceilalți prin puterea cuvântului
- Este foarte bun la calcule, având o conexiune intuitivă cu cifrele
- Detestă monotonia și plictiseala, munca de rutină fiind o uzură care-l consumă și-l îndeamnă spre inițiative personale, de multe ori pe cont propriu”

Sunt mult mai multe descrieri, dar vă invit să parcurgeți cartea lui Valeriu Pănoiu, care este plină de informații utile și interesante.
Vibrația de 5 a zilei ne amintește de simțuri, de istețime (Paul Avram Tukaram spune că mintea este al 6-lea simț), de modul în care ne descurcăm în ghemurile de încâlceli ale sistemelor sociale, formate din contracte scrise și multe hârtii pline de cifre.

Este o zi bună astăzi pentru curățenie în cărți, în hârtii, în documente, pentru punerea în ordine a sertarelor de la birou și a maldărelor de facturi, adunate de la începutul anului, pentru pregătirea reglării conturilor cu autoritățile fiscale (plătirea în avans a impozitelor și taxelor duce la reduceri și echilibrări rapide), dar și reglarea datoriilor și a oricăror contracte scrise sau ne-scrise avem cu alții.
Este o zi liberă, dedicată Spiritualității și plimbărilor în aer curat, dar pentru că are vibrația lui cinci, să profităm de structura și vibrația energiei să mai așezăm din amestecurile pe care le tot facem în viețile noastre, în fuga zilnică și în ”prea multul” ce ni-l impune societatea civilizată.

Inteligența reală înseamnă să folosești vibrația zilei și a perioadei, pentru a-ți ușura anumite sarcini și activități.
Să avem cu toții o zi de 5 martie cât mai echilibrată, prinsă între relaxare, plimbare, contemplare și spiritualitate, combinată și cu rezolvarea unor hârtii, cifre și contracte.
Să ne fie bine tuturor
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii