Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 4 mai 2023 Bine v-am regăsit într-o altă zi frumoasă de luna mai

ro

04 May, 2023 12:25 1260 Marime text
Soare, nori, ploaie, vânt – Natura ne întâmpină cu toate manifestările sale de afecțiune.
Cine spune că unele sunt bune și altele rele?
Toate doar există și sunt.
Pisica lui Dalai Lama, în cartea ”Puterea lui Miau” de David Michie – ne amintește delicat despre semnificația a tot ce este în viața noastră.

”În acea seară, am simțit o mireasmă nouă, straniu de ispititoare, adusă de briză. Era un parfum nemaiîntâlnit până atunci și oarecum irezistibil. Nările îmi fremătau. Cu siguranță venea de la vreo floare sau plantă. Dar mai exact de unde? Și de ce nu îl mai simțisem până atunci? Cu fața în vânt, știam că era un mister care merita mai multă atenție.

Nu însă deocamdată. Tocmai atunci se întoarse Sfinția Sa în cameră. Văzându-mă că stăteam pe întuneric, cred că și el a resimțit ceva din magia acelui moment. În loc să aprindă lumina, se îndreptă spre locul de unde priveam prin fereastra deschisă spre templul puternic luminat. Se așeză lângă mine și, pentru câteva clipe, amândoi am devenit observatori atenți.

Din curte se auzeau crâmpeie de conversație, pe când călugării se întorceau de la templu la reședința lor, unde prindeau viață cvartale de lumină oranj. O briză rece începu să bată, aducând cu ea miros de iasomie, odată cu noul parfum încântător. În templu, luminile se stingeau una câte una. Mai întâi, au fost cuprinse de întuneric acoperișul și simbolurile de bun augur care îl decorau. Apoi, treptele care duceau la intrare și ușa elaborat colorată au devenit brusc monocrome.

Pentru o clipă, în fața templului rămase aprinsă doar o floare de lotus aurie – simbolul budist al transcendenței, al renunțării la sine și al speranței. Plutea pe suprafața nevăzută a unui ocean de umbre.
- Un bun reminder, micul meu Leu de Zăpadă, murmură Dalai Lama. Lotușii cresc în condiții vitrege. Rădăcinile lor sunt în noroi, uneori în mlaștini urâte. Dar ei tot înfloresc. Florile lor sunt foarte frumoase. Uneori, când avem probleme, și noi putem să ne folosim de dificultăți pentru a crea ceva ce nu am fi luat în considerație înainte. Ne putem transforma suferința într-un motiv de dezvoltare extraordinară.”

Astăzi avem o zi sub semnul Florii de Lotus. Este ziua înainte de luna plină cu eclipsă de lună, în plin portal al eclipselor (care au început cu luna nouă de pe 20 aprilie).
Au ieși și ies multe lucruri la suprafață, întregul ocean de umbre al emoțiilor noastre interioare este agitat și poate fi mai bine văzut.

Vă aștept mâine seară, de 5.05 ora 19.00 la un Webinar despre oceanele noastre interioare și comorile lor. https://alchida.ro/.../webinar-5-mai-sustinut-de-dr.../...
Și vă doresc tuturor o zi de pre-lună plină cât mai ușoară, echilibrată și profitabilă. Folosiți tot ce vine astăzi, indiferent cum vine și cum pare la prima vedere, drept un prilej de a vă exersa abilități interioare pe care le dezvoltați doar când sunteți provocați.

Continuăm meditația zilnică de 10 minute, în care doar să stăm și să ne observăm mintea?
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii