Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:56 31 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 4.01.2023 Cartea săptămânii Arta simplității – Dominique Loreau

ro

04 Jan, 2023 14:58 773 Marime text
”A face curățenie este un element vital al vieții. Curățenia, spălatul, gătitul – toate acestea îi mențin pe oameni în formă și îi fac responsabili pentru propria lor viață. Cel care își dă silința pentru a se achita de activitățile de fiecare zi nu suferă nici de congestie cerebrală, nici de lâncezeală, nici de apatie mentală (fiindcă, la urma urmei, ideile sunt doar niște norișori plutitori).

Fiecare persoană cu un strop de decență, bărbați și femei deopotrivă, ar trebuie să curățe singură ceea ce a murdărit, chiar dacă are posibilitatea de a o face prin intermediul altora. Nu neglijați lumea materială: și acolo puteți regăsi frumusețea și bunătatea. Curățenia în propria casă e ca spălatul pe dinți – e pur și simplu o nevoie.

Încercați să înfrumusețați tot ce atingeți, chiar și atunci când vă ocupați de cele mai umile activități. Un anume simț al esteticii ar trebuie să însoțească cel mai mic gest al nostru. Fiecare acțiune, chiar și cel mai neînsemnat act cotidian, poate fi realizat ca un exercițiu de creație dus la bun sfârșit cu demnitate.

Iată trei maxime care să vă îndrume:
Un loc pentru fiecare lucru și fiecare lucru la locul lui.
Ordinea economisește timp și ușurează memoria.
O muncă rodnică începe cu un mediu curat și ordonat”.
Să avem o zi cât mai bună, în care fiecare gest al nostru să fie un exercițiu de prezență, atenție și mai ales, de estetică. Cum pot să fac mai bine și mai frumos orice acțiune și orice activitate?
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii