Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 28 septembrie 2023. Ne apropiem de finalul lunii septembrie

ro

28 Sep, 2023 09:59 938 Marime text


28 septembrie 2023

Ne apropiem de finalul lunii septembrie

Suntem cu o zi înainte de luna plină în Berbec, situată chiar la finalul acestei săptămâni.

Poate nu ați realizat, dar ne-am aflat într-o presă energetică, între Echinocțiul de toamnă de pe 23 septembrie (sâmbăta trecută) și această lună plină în Berbec, de mâine, vineri 29 septembrie.

Corpurile au resimțit variabilitatea energetică, radiațiile, schimbările de temperatură, umitate și presiune atmosferică.

A început oficial nu doar școala, ci și toamna astronomică.

Ambele sunt încărcate de o emoție pe care noi o numim ”tristețe”.

Știm că ziua se micșorează, cantitatea de lumină (soare, viață) scade, că ne apropiem de o perioadă mai rece, mai dificilă și închisă, iar corpurile noastre intră într-o jeluire automată a ”pierderii”. O fac sub forma secrețiilor, mucilor, tusei, răcelilor și virozelor. Eliminări și curățenii, pentru acomodarea și ajustarea la energia toamnei.

Vă invit la mijlocul lunii octombrie să discutăm despre mucus, și eliminări, dar și despre melancolia toamnei și modul în care compensăm această trăire naturală, în ultimul eveniment oficial al anului 2023 https://alexaevent.ro/.../des-povestitoarea-despre-mucus.../

Ne întâlnim pentru ultima oară împreună, anul acesta, să împărtășim cunoaștere și informații. Intenționez să fie un eveniment interactiv, în care să puteți pune întrebări și să discutăm pe situații concrete – căutând împreună cele mai bune soluții practice și înțelegând, ce se întâmplă, pentru a menține starea de calm și liniște a minții.

Vă las astăzi cu un citat din cartea lui Osho ”Intimitatea, încrederea în sine și în celălalt”, în care autorul răspunde la o întrebare, în felul său unic:
”Care este adevăratul răspuns la traiul în intimidate?

Ca să cunoști existența, trebuie să fii existential. Nu ești existential, trăiești în gânduri. Trăiești în trecut, în viitor, dar niciodată aici și acum. Întrebarea apare fiindcă nu te întâlnești cu existența.

Crezi că trăiești, dar nu trăiești.

Crezi că iubești, dar nu iubești.

Doar te gândești la iubire, la existență, la viață, și însăși gândirea naște întrebarea, gândirea e bariera.

Leapădă toate gândurile și ai să vezi că nu vei găsi nicio întrebare; există numai răsăunsul.
….
În existență nu există întrebări. Întrebările vin din tine. Și vor continua să vină, și poți să aduni câte răspunsuri vrei, dar acele răspunsuri nu vor folosi la nimic. Ca să obții răspunsul, trebuie să renunți la întrebări.

Când în minte nu există nicio întrebare, vederea e limpede, percepția e clară; ușile percepției sunt curate și deschise, și totul devine dintr-o data transparent.
….
În existență nu există întrebări. Trăiești în ea pur și simplu. Atunci viața are o frumusețe a ei. Nicio îndoială nu apare în minte, nicio bănuială nu te înconjoară, nici întrebare nu există în ființa ta – ești nedivizat, întreg.”

Vă invit să trăim din plin ziua de astăzi, cu toată energia ei intensă dinainte de luna plină, observându-ne atât slăbiciunile, greșelile și șovăielile, cât și reușitele, limpezimile și viziunea clară. Le avem pe toate, într-un amalgam încâlcit numit viață. Să trăim astăzi, lăsând dialogul din cap să ruleze în fundal și noi văzându-ne de ceea ce avem de făcut.

Să ne fie bine tuturor,
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii