Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 26 octombrie 2023 Sezonul Scorpionului

ro

26 Oct, 2023 08:37 1014 Marime text

26 octombrie 2023
Sezonul Scorpionului
Din 23 octombrie până pe 23 noiembrie ne vom afla în cea mai interesantă, profundă și provocatoare zodie (perioadă) a anului.

Persoanele născute în această perioadă au energia acordată la energiile turbulente ale sale și își trăiesc viețile (interioare, sau exterioare) în acest ”familiar”.
Planeta Mercur (a comunicării) este și ea în Scorpion, iar luna plină în Taur cu eclipsă completă de lună ce vine în două zile, pe 28 octombrie, este o adăugire la vortexul vibrațional în care suntem absorbiți.
Dacă nu opunem rezistență, dacă simțim și observăm ceea ce este și curgem cu energia, folosind-o, facem economie de energie.

Dacă perioada ne cere curățenie, eliminare, ordonare, revizuire, renovare – indiferent la ce nivel al vieții, ascultând energie și lăsându-ne în voia sa, vom trăi experiențe benefice (chiar dacă nu chiar plăcute).
Toată energia perioadei declanșează fie furie, fie tristețe. Observăm valurile emoțiilor care ne ”mătură” – unul după altul. Și ne imaginăm că suntem la malul mării, cu picioarele în apă, și vin valurile peste noi. Încă unul. Și altul. Unul mai mic. Unul mai mare. Câte un val ne doboară și cădem în apă. Apoi ne ridicăm.

Două observații în această perioadă:
1) Valurile nu se opresc niciodată; este o realitate cu care înveți să trăiești, ca și adult. Doar partea copilărească din noi spune: ”de s-ar termina asta odată”. Păi....se termină una și vine alta. Viața este curgerea continuă și ritmul valurilor, unul după altul
2) Dacă opunem rezistență la ceea ce este, pentru că mintea spune ”este rău, este greșit, este dureros, este dificil”, pierdem enorm de multă energie. Dacă în ciuda a ceea ce este, facem ce avem de făcut și lăsăm mintea să NU se agațe în povești (și ele, ca și emoțiile, vin și pleacă), curgem cu ceea ce este și trecem prin furtună mai ușor.

Sezonul Scorpionului poate fi o perioadă în care să vindecăm răni profunde (recunoscându-le, acceptându-le și permițându-ne să exprimăm / eliminăm emoțiile stocate) și să ajungem la nivele profunde de înțelegere.
Există un potențial de transformare uriaș în această perioadă.
Ne acordăm la el, când ieșim din cuvinte și ne armonizăm cu realitatea care este.
Ce spune Anthony de Mello în cartea ”Conștiența, capcanele și șansele realității”?
”Nu căra după tine experiențe din trecut.

De fapt, n-ar trebui să cari nici experiențe bune din trecut.
Învață ce înseamnă să trăiești pe deplin – apoi debarasează-te de acea experiență și treci la momentul următor, neinfluențat de ce a fost anterior.
Ai călători cu un bagaj atât de mic, încât ai putea trece prin urechile acului.
Ai ști ce este ”viața eternă”, deoarece viața eternă este acum, în nesfârșitul acum.”
Ușor de spus, greu de făcut. Oportunitate mare de lucru, zilele acestea, de astăzi până duminică.

Să curățăm încărcătura emoțională din trecut, care iese la suprafață. Să lăsăm frica, furia, nemulțumirea, tristețea să existe, să se manifeste și să nu ne agățăm de ele, să nu ne luptăm cu ele, să nu le judecăm. Să le lăsăm să fie, ca valuri de senzații, care vin și trec. Și după ce trec, facem un duș, bem un ceai, ne batem pe umeri (ai reușit!) și ne vedem de viață.
Să lăsăm virozele și emoțiile să vină și să treacă. Să nu permitem minții să ne agațe cu poveștile de ”aoleo, ce mă fac!”. Și acestea vin și trec.
Antrenamentul Scorpionului este în plină desfășurare.
Multă putere nouă, tuturor
Cu iubire

articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii