Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 25.03.2023 Bună dimineața de Buna Vestire, dragii mei frumoși Vine primăvara

ro

25 Mar, 2023 12:27 1243 Marime text
Se schimbă energia lumii și re-apare entuziasmul și cheful de viață.
Am primit un buchet la cabinet care m-a umplut de bucurie. Îl aveți ilustrat în postarea de astăzi. S-a veselit și Sufletul, cucerit de creativitatea ideei, dar și corpul, realmente hrănit în acea seară, de esența buchetului.

M-am simțit entuziasmată pentru mi s-a împlinit nevoia de a fi văzută, înțeleasă și acceptată, primind cu recunoștință acest dar.
De zeci de ani discut despre alimentație sănătoasă, consum echilibrat și conștient de fructe, legume și alimente cât mai proaspete, de zeci de ani comentez despre rețete și detoxifiere prin alimentație. Și continui să primesc la cabinet, ca simboluri de apreciere, bomboane Rafaelo, ciocolată sau câte o pungă de cafea. Știu că aceste atenții sunt considerate ”normale” sau ”tradiționale” în cultura din zona noastră geografică. Chiar și cei care mă cunosc de o perioadă de timp acceptă greu mental ideea că cineva poate trăi cu fructe și legume și nu mai consumă produsele din ambalaje.

Corpul uman este foarte versatil și adaptabil. Poate să facă enorm de multe, când îl înțelegi, îi respecți regulile și ritmurile și îi permiți să se miște în ritmul Naturii.
Obiceiurile alimentare și dieta, împreună cu modul de a vedea lumea, de a gândi și de a vorbi, nu se schimbă peste noapte. Este un proces de durată, cu multe provocări.
Astăzi vă prezint doar un foarte scurt citat din cartea ”Pisica lui Dalai Lama – de David Michie (pagina 23), ce ilustrează procesul în care mă aflu și în care se află oricine învață și crește.

”Uneori instinctul nostru, condiționarea noastră negativă, poate fi foarte puternic. Mai târziu regretăm foarte mult ce am făcut. Dar ăsta nu e un motiv de a renunța la noi înșine – buddhașii nu au renunțat nici ei la tine. În schimb, învață din propriile tale greșeli și mergi mai departe. Întocmai așa.
Stinse lampa și, pe când stăteam amândoi în întuneric, am tors ușor în semn de apreciere.
- Mâine e o nouă zi, zise Dalai Lama. ”

Vestea cea bună de astăzi este că în fiecare zi este o nouă zi.
Anul trecut, pe tot parcursul lui 2022, am făcut postări zilnice despre celebrare și sărbătorire. În fiecare zi am sărbătorit un aspect al vieții, al energiei, al dinamicii. Am transformat toate aceste materiale într-o carte ebook, care este în faza de corectură și ajustare. Pentru că mi-am propus să o transform într-un ghid util de Sărbătorire și celebrare a fiecărei zi dintr-un an, indiferent de an. Vă mulțumesc pentru răbdarea voastră, dar procesul creativ este imprevizibil, rezultatele fiind întotdeauna surprinzătoare și mai mult decât mi-am propus inițial. Așa încât, voi profita de perioada Sărbătorilor care se apropie și a zilelor libere, pentru a termina acest proiect și a-l lansa pe site și Facebook. Mulțumesc că țineți aproape.

Astăzi este o nouă zi, în care avem o nouă șansă să ne acordăm la vibrația vieții, așa cum vine, în ciuda condiționărilor negative și în ciuda greșelilor nenumărate făcute la fiecare pas. Învățăm, transformăm, ajustăm, calibrăm și continuăm drumul.

Buchetul de verde al primăverii, primit la cabinet, mi-a amintit că ficatul are nevoie de susținere și se acordează la vibrația mugurilor de primăvară. Despre asta va fi vorba în postările din zilele următoare, continuând și aventura literară alături de felina lui Dalai Lama. Toate proiectele merg înainte. Doar că uneori, se mai împletesc și călătoresc, o perioadă, împreună.
Ca în viață.
Să avem o altă zi bună, echilibrată și optimistă
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii