Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine 24.04.2024, Portal de energie

ro

24 Feb, 2024 12:42 1057 Marime text





24.04.2024, Portal de energie
 
Lună super-plină în Fecioară
Soarele a trecut deja în Berbec
 
Se schimbă energiile.  Intensificarea din ultimele zile atinge un apogeu, dar începe să-și piardă din putere. Când se ajunge pe vârf de val de energie, începe deja coborârea.
 
Exact ca la urcatul muntelui, ajungerea pe vârf nu înseamnă finalul călătoriei.  Ci doar atingerea punctul din care avem o priveliște fabuloasă de admirat. Stăm cât stăm acolo, dar nu putem nici să campăm pe vârf (ne doboară vânturile) și nici să rămânem mereu acolo. Ne suim acolo doar pentru a avea o privire de ansamblu, pentru a pune realitatea în care trăim într-o altă perspectivă.
 
Altfel percepem lumea din vale și altfel o percepem din vârf.
Lumea este aceeași, nu s-a schimbat.
Doar percepția noastră este diferită, și în baza ei, acțiunile noastre pot fi diferite.
 
Asta este singura ”schimbare” posibilă care apare în noi, ca ființe umane: schimbarea de percepție. Valurile de energie și întâmplările lumii prin care trecem funcționează în același fel.
 
Se ajunge la un val de energie (prea mult pozitiv / negativ, fericire sau nefericire) și după ce se atinge maximul, începe scăderea. Nici fericirea, nici nefericirea nu durează ”forever” (pentru totdeauna). Mintea noastră se agață uneori de povești și le ține la infinit.
 
Constipația mentală, la fel ca și constipația fizică, produce acumulare de reziduuri și stare de rău fizic (se pierde energie de câte ori te agăți de ceva și nu lași fluxul de energie să curgă în ritmul lui).
Astăzi putem să observăm cel mai bine cât de constipată este mintea, cât de mult se agață de ”îndreptățirea” sa (EU am dreptate, EU am fost nedreptățit, EU am fost înșelat, EU am fost ignorat / trădat / traumatizat).
 
Și tot astăzi putem să eliberăm ancorarea în aceste povești, care nu sunt utile și nu sunt eficiente, pentru energia noastră generală. Putem câștiga un calup important de energie, dacă folosim respirația (inspir expir) pentru a da afară din noi toate acele energii stagnante și gânduri constipate, ce ne ancorează în suferință.
 
Nimeni nu a intenționat vreodată să ne rănească. Nici părinții, nici partenerul/partenera, nici prietenii sau colegii de muncă. Ceea ce fac toți oamenii, în fiecare moment, este să aleagă experiențe din care EI CRED că le va veni starea de bine și fericirea. Și acele experiențe, uneori, ne aduc nouă suferință.
 
Mama vrea să aibă copii bine educați și cuminți, ca să-i fie ei mai ușor în toate activitățile zilei (curățenie, gătit, spălat, ordonat, așezat activitatea pentru copii și pentru ea). Face și ea ce știe și ce a auzit, pentru a menține disciplina casei. Când pune mâna pe băț sau curea, sau când folosește cuvinte grele pentru manipularea tip rușine / vinovăție, face asta pentru că observă că funcționează. Obține liniștea pentru câteva minute sau câteva zile.
 
Astăzi observăm toate manipulările celor din jur, care încearcă fiecare doar să-și facă propria viață mai ușoară. Și desigur, cel mai bine ne observăm propriile strategii și acțiuni, îndreptate înspre starea personală de bine și echilibru.
 
Suntem pe vârful valului de energie.
Fecioara și Berbecul, pământul și focul, ne ajută cu puterea elementelor, să ordonăm mai bine percepția și să avem o vedere de ansamblu clară a propriei vieți.
 
Când escaladăm un vârf într-o zi însorită, admirăm o priveliște pe zeci de kilometri. Astăzi avem o astfel de ”zi însorită” în percepția personală a vieții. Vedem clar până departe.
 
Să ne fie de folos și să trăim astăzi în prezent și cu bucurie, tot ceea ce este.
 
Text și foto: ZyannaOrinda/Facebook.com

Citește și
Valul doi de energie – partea a doua – ziua 13 22 februarie 2024 Luna își continuă creșterea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii