Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 23 decembrie 2023 Portal de lună decembrie. Suntem în mijlocul întunericului deplin

ro

23 Dec, 2023 17:44 888 Marime text

23 decembrie 2023
(23.12.2023)
Portal de lună decembrie.
Suntem în mijlocul întunericului deplin.
Noaptea este foarte lungă, ziua este foarte scurtă.

Vom sta aici încă două zile, până în noaptea de Crăciun, când Lumina va împlini Miracolul îndepărtării întunericului, și ziua iar va fi mai lungă cu un minut. Ciclul vieții o va lua de la capăt.
Ne aflăm în acest moment în perioada de ”recoltă” energetică finală.
Avem de încheiat tot ce am început anterior, avem de închis cercuri și de făcut bilanțuri.
Nu doar contabilii și economiști au treabă, zilele acestea noi toți avem treabă să ne facem propriile echilibrări energetice.

Vă întrebați oare de ce oamenii simt nevoia să cumpere cadouri, să se gândească ”la cei dragi”, să sacrifice timp, bani și energie pentru a oferi altora (și cunoscuților, dar și necunoscuților, prin caritate și donații)?
Intuitiv, toți oamenii știu că este nevoie de o echilibrare a balanței energetice. Suntem forțați să facem o echilibrare a binelui, pentru tot ”răul” pe care l-am făcut de-a lungul anului (inconștient, involuntar, sau chiar conștient, dar fără să ne putem stăpâni).

”Răul” pe care ni l-am făcut singuri, corpului fizic, pentru că nu ne-am ocupat de el așa cum ar fi avut nevoie. Răul pe care l-am făcut altora, pentru că n-am fost alături de ei, când au avut nevoie. Răul pe care l-am pricinuit acestei lumi în care trăim cu fiecare gunoi aruncat și cu fiecare apel la curățenie ne-auzit.
Sistemele sociale sunt într-o astfel de măsură proiectate să nu putem scăpa din plasa ”răului” indiferent ce facem. Datorită polarității Jocului, în orice fel de bine pe care îl facem, sunt semințe de rău. Fără să vrem, în ignoranță, dorind să facem bine, producem disconfort, suferință și durere fără măcar să realizăm.

Așa că la final de an, ne grăbim să facem cât mai multe ”fapte bune”, pentru a echilibra balanța. Deși o facem aparent dezinteresați, fiecare dintre noi ar dori să știe că ”binele” pe care îl face ”contează” acolo, în evaluarea generală de final.

Astăzi, pe 23 decembrie, ne pregătim să intrăm într-o perioadă energetic tip Portal, ce va începe la 25 decembrie și se va termina pe 6 ianuarie.
Într-un fel, acest portal energetic a început deja pe 21 decembrie, la Solstițiul de iarnă și se derulează zi cu zi, în această tranziție între ani.
În prezent ne aflăm în portalul recoltei energetice (suma energiilor pozitive produse în anul 2023 și suma energiilor negative produse în anul 2023) și evaluării de final.

Vă invit astăzi să contemplăm un gând: dacă ar fi să finalizăm un cerc deschis în viețile noastre (adică un proiect, un gând, o intenție sau chiar o suită de acțiuni), ce am finaliza astăzi (sau zilele acestea)?
Putem să finalizăm o iluzie (am crezut că dacă voi fi în relație cu X, viața mea va fi mai bună, am crezut că dacă am serviciul ăsta, mă voi simți mai bine etc), putem să finalizăm un proiect (mi-am dorit să învăț o limbă străină, un instrument muzical, etc – am început și am lăsat totul neterminat; fie recunosc că nu este pentru mine, și ÎNCHID cercul, fie decid să continui și să merg până la capăt).

Putem să finalizăm o suită de acțiuni (să fac o recapitulare a anului 2023, cu agenda în mână, să observ cât timp am petrecut cu mine și pentru mine, și cât timp am dăruit celorlalți). Sau putem să facem puțină curățenie (în casă, în dulapuri, în geantă, în telefonul mobil, în computer) sau să finalizăm orice altceva este în derulare și am lăsat totul ”on hold”.
Bilanțul contabil al perioadei ne împinge din spate.
Să avem cu toții o zi de 23 decembrie cât mai echilibrată și cu cât mai multe cercuri închise.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii