Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine 19 decembrie 2021. Luna plină în Gemeni

ro

20 Dec, 2021 12:43 1389 Marime text


O zi de acumulări și/sau de eliberări. 

Cu două întrebări importante la care este util să răspundem astăzi fiecare sunt: 

1) Ce realizări de peste an Sărbătorim acum?
2) Ce lăsăm în urmă cu mulțumire pentru a face loc la ceva nou?

Astăzi este finalul astronomic al anului. S-a terminat derularea anotimpurilor și este finalul a patru cicluri de trei luni, de la Solstițiul de iarnă de anul trecut, din 2021. 

Așa încât, astăzi este un moment de bilanț și de încheiere.  (da, suntem încă în plin portal de 10 zile de încheieri, până la Solstițiul de iarnă). 

Ce Sărbătorim astăzi, la luna plină în Gemeni?

Și bune și rele, și lecții și provocări. 

Sărbătorim toate lecțiile anului 2021. 

Am descoperit (iar) puterea minții și a poveștilor pe care ni le spune (ni se spun) de a ne crea starea emoțională și structura corpului fizic. 
Am învățat să ne conectăm mai bine la corpul fizic, să-l ascultăm și să-i înțelegem limbajul, să ne echilibrăm emoțiile și să ne facem cu prioritatea ”treaba” fiecăruia. 

Când eu îmi fac treaba mea, fiecare poate să și-o facă pe a lui. Dacă eu nu-mi văd de treaba mea (și-mi bag nasul în treaba altuia), pot să afectez și ”treburile” celorlalți. 

Sărbătoresc puterea corpului fizic, de rezistență la foarte multe, de menținere în echilibru în ciuda stimulilor și abuzurilor la care îl supun (de multe ori). 
Sărbătoresc relațiile cu oamenii minunați cu care am construit o realitate ancorată în prietenie, respect, susținere reciprocă și colaborare. 
Sărbătoresc viața, care continuă dansul în jurul nostru, în ciuda ignoranței noastre copilărești. Mama Natură își derulează ciclurilor indiferent de dramele și dificultățile prin care trecem, datorită propriilor alegeri pe care le facem. 

Sunt recunoscătoare pentru soare, pentru pământ, pentru aer și pentru apă, pentru puterea minții de a penetra cunoscutul și puterea intuiției de a mă ghida în necunoscut. 

Sărbătoresc ceea ce sunt, în fiecare moment. 

Și eliberez convingerile și resentimentele acumulate de-a lungul călătoriei. Nu-mi mai sunt de folos. Nu vreau să-mi amintesc capcanele în care am căzut, înșelătoriile și trădările, iluziile și dez-amăgirile. S-au întâmplat pentru că eram prinsă în Gândirea Magică și n-am luat în seamă semnele, care au fost mereu prezente. 

Învățând să fiu mai prezentă, mai focalizată pe corp, mai atentă la relațiile cu ceilalți, citesc mai corect și fluent ”semnele”. Nu mai sunt la clasele primare, în care silabisesc litere. Am ajuns la școala generală, unde pot citi fluent. Mai am ceva până la liceu, dar mă întrept acolo. 

Eliberez spațiul interior pentru ce urmează să se creeeze și împământeze. 

Avem multe de eliberat, pentru a crea loc în care să poată veni noua energie a lumii. 

Să onorăm și sărbătorim astăzi Luna plină în gemeni, partea de lumini și umbre din noi înșine, totalitatea a ceea ce am devenit prin experientele noastre de viată. 

Să ne fie bine tuturor!
Cu iubire,

Sursă foto și text: Facebook.com/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii