Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 19 aprilie 2023 Energiile se intensifică la maxim

ro

19 Apr, 2023 13:18 983 Marime text
Azi și mâine avem o energie specială, produsă de luna nouă în Berbec de mâine, dimineața, la 7.12 – însoțită de eclipsă de soare, foarte puțin înainte de intrarea în zodia Taurului (în ultimul grad al zodiei Berbec).
Natura se pregătește pentru acest tranzit energetic unic și special, în care suntem împinși de la spate să facem curățenie, să eliberăm tot ce este vechi și nu ne mai servește, să facem loc pentru alte experiențe care urmează.
Este o perioadă de eliminări, de pierderi, de finaluri, de încheieri.

Da, este o perioadă de moarte, fie ea o moarte simbolică, sau o moarte fizică (ce înseamnă inclusiv defectarea obiectelor, terminarea folosirii anumitor bunuri, degradarea fizică etc). Și suntem în plină săptămână luminată. Moartea și viața se joacă la vedere, să le admirăm.
Înțelegeți de ce am ales ziua de 20 aprilie pentru acest Webinar dedicat dragonilor (exteriori, interiori), care sunt ieșiți acum la suprafață, în onoarea evenimentului astral și energetic?
https://alexaevent.ro/.../des-povestitoarea-cand.../

O să discutăm în acest Webinar de marele dragon cu care ne confruntăm fiecare, la un moment dat, frica de moarte, și modul în care suprarenalele (glandele de stres) sunt afectate, dar și posibilitatea de a folosi prezența dragonului pentru saltul de creștere necesar trecerii din copilăria interioară la maturitate.
În cartea ”Arta de a toarce” de David Michie – ieșirea din plictiseală a pisicii Sfinției Sale (PSS) se face la confruntarea cu moartea. Decesul unui călugăr budist tânăr și dedicat, numit Chogyal, face ca toate personajele din carte să facă un salt în înțelegere.

Cel care a ținut discursul pentru Chogyal, Geshe Wangpo, spune la un moment dat, la pagina 91 în carte:
”Și ar trebui să-i mulțumim, în inimile noastre, pentru că ne reamintește că viața este fragilă și se poate termina oricând, sublinie el. În Dharma se vorbește despre conștientizare. Conștientizarea apare atunci când înțelegerea pe care o avem asupra unui lucru se aprofundează într-atât, încât ne schimbă comportamentul.
Sper ca moartea lui Chogyal ne ajută pe toți să conștientizăm că și noi vom muri.
O astfel de conștientizare ne ajută să ne relaxăm puțin, să apreciem mai mult, să fim surprinși chiar că suntem pur și simplu în viață.

Nu ne putem împotrivii practicii noastre Dharma: timpul este prețios și trebuie să îl folosim cu înțelepciune.
Cei dintre noi aflați azi aici sunt printre cei mai norocoși din lume, deoarece cunoaștem practicile care ne pot ajuta să ne transformăm conștiința și experiența morții însăși.
Dacă suntem la fel de dedicați așa cum a fost Chogyal, nu vom avea de ce să ne temem în clipa morții. Iar cât suntem încă în viață....ce minunat!”
PSS (Pisica Sfinției sale) are un comentariu la finalul capitolului 4 (pag 92-93)

”Moartea lui Chogyal m-a făcut să realizez și să îmi reamintesc un lucru: viața este scurtă; fiecare zi este prețioasă. Și să te trezești sănătos este cu adevărat o binecuvântare, căci boala și moartea te pot lovi în orice moment.
Deși știam acest lucru dinainte – Sfinția Sa vorbea adesea despre asta – este o diferență mare între a accepta o idee și a-ți schimba comportamentul.
Am fost mulțumită și înainte, dar acum am realizat că în fiecare zi în care suntem sănătoși și liberi este încă o zi în care putem să creăm cauzele și condițiile unui viitor și mai fericit.

Plictiseală? Letargie? Par atât de irelevante atunci când ne amintim cât de repede trece timpul.
Am înțeles cu foarte mare claritate că pentru o viață fericită și plină de înțeles trebuie mai întâi să înfruntăm moartea. Nu doar ca idee.
Pentru că altfel cerul nu mai este atât de minunat, fumul de tămâie, atât de fermecător, iar bucățelele de somon afumat garnisite cu sos Dijon de la cafenea, atât de minunat de gustoase.”
Dragonii și șerpii vin în viețile noastre cu daruri.

Va invit să împărtășim împreună atât cunoașterea primită de la înțelepții lumii, cât și energia zilei de Lună nouă în Berbec, cu eclipsă de soare, urmată de intrarea soarelui în zodia Taurului (la ora Webinarului noi vom fi deja în semnul material al abundenței Pământului reprezentat de Taur) în cadrul acestui Webinar așezat la ”momentul potrivit” și la locul potrivit pentru cine are nevoie.
https://alexaevent.ro/.../des-povestitoarea-cand.../
Pentru toată lumea vă doresc zile de prezență, atenție și relaxare.
Din starea de liniște interioară, care este ochiul ciclonului, se iau cele mai bune decizii, în momentele care cer decizii
Cu iubire, tuturor

Articol preluat de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii