Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 19.03.2023 Matematica lunii martie 19 – nousprezece, adică nouă spre zece, adică ne apropiem de un final

ro

19 Mar, 2023 11:54 1037 Marime text
19 este un număr maestru, ce simbolizează finaluri mari de etapă.
În primul rând, pentru că este ziua ”oficială” de terminare a iernii astronomice, a dominării întunericului. Începând de mâine, 20 martie ora 23:24, odată cu Echinocțiul de primăvară, începe primăvara astronomică.
Astăzi este ultima zi în care noaptea (întunericul) este puțin mai lungă decât ziua (lumina), adică dualitatea frecvenței energie se schimbă, pentru următoarele șase luni începând de mâine.

Ziua de astăzi marchează un mare portal de energie și o mare schimbare a dinamicii Naturii. Corpurile noastre sunt acordate la aceste schimbări și cer odihnă, repaus, relaxare și timp pentru a se putea ajusta la toate aceste transformări. Dacă nu acordăm în mod voluntar timp pentru reflecție și armonizare, corpul îl va lua oricum. Astenia de primăvară (oboseală intensă, cu somnolență și lipsă de energie), virozele și alergiile de sezon, gastrita de primăvară, enterovirozele și erupțiile cutanate – ne opresc din goana activităților zilnice și ne silesc să stăm mai liniștiți. Corpurile noastre știu mai bine ce avem de făcut, pentru a fi la unison cu Natura și ciclurile sale naturale sezoniere.

Este o mare ușurare anul acesta că 19 martie este duminică, o zi de repaus și de acordaj spiritual, în care avem grijă nu doar de corp, ci și de Suflet și de forța vitală interioară.
În al doilea rând, 19 este al 8-lea număr prim al șirului aritmetic, un număr care nu se poate divide, împărți cu niciun alt număr (precum 1, 2, 3, 5, 7, 13 și 17). Este un număr cu o vibrație specială, folosit în multe tradiții ezoterice pentru a marca terminări de cicluri. În culturi ale lumii, precum Coreea sau Canada este anul majoratului ființelor umane, al terminării adolescenței (în loc de 18 ani, ca în majoritatea țărilor vestice).
19 este numărul atomic din Tabelul periodic al elementelor care corespunde potasiului (litera din chimie fiind K). Alături de sodiu, potasiu este o sare importantă pentru menținerea celulelor și corpului în stare de relaxare și repaus. Prea multă sare și corpul se tensionează, se încordează, mușchii sunt întăriți, se reține apă în articulații și în periferie (mâini, picioare, cap – pleoape). Dacă este un aport echilibrat de potasiu, apa se elimină mai ușor, mușchi rămân relaxați, dispar cârceii și tensiunile musculare. Potasiu se găsește în fructe și legume crude, în mod special în banane, pere, mere, kiwi și struguri. La final de iarnă astronomică, sursele noastre de fructe sunt super-market-urile. Ne descurcăm și noi cât de bine putem. Astăzi putem beneficia de o salată de fructe, mâncată înainte de masă, sau dimineața, la micul dejun, în care să combinăm banane, mere/pere, kiwi/mango cu fructe de pădure (afine, zmeură, mure). Primim o doză sănătoasă de vitamine, minerale și fibre, care ne mențin intestinele și toate celulele în stare dinamică, fără constipație și fără stagnări care să ne blocheze.

În Tarot, cardul 19 este asociat Soarelui, simbol al fericirii, încrederii în sine și succesului. Faptul că am ajuns cu toții în această zi a anului, trecând cu bine prin 6 luni de întuneric, iarnă și frig, supraviețuind emoțiilor intense ieșite la suprafață în noaptea Sufletului înseamnă că am realizat încă o dată puterea de care dispunem. Crește încrederea în noi înșine, știind că iată, ieșim iar cu bine la lumina Soarelui.
19 este și un simbol lunar, nu doar solar. Luna apare pe cer în aceeași poziție la fiecare 19 ani, înseamnă că pe 20 martie 2023 va fi în aceeași poziție pe cer în care a fost pe 20 martie 2004.
19 este un număr compus din 1 (începuturi, nou proiect, un pas nou spre o altă direcție) și 9 (rezolvarea problemelor, încheierea socotelilor, exemplul personal în ducerea la bun sfârșit a unei provocări).
19 este număr Maestru care ne împinge să ne amintim cine suntem, de unde am pornit, unde am ajuns, și cum am putea să oferim experiența noastră de viață în binele celor din jur, prin propriul exemplu și rezultatele obținute.
19 ne amintește să avem încredere în noi înșine, în abilitățile dobândite pe drumul vieții, care cu ajutorul Îngerului Păzitor și al ghidării inimii, ne duc acolo unde avem de ajuns fiecare dintre noi: într-un loc în care să fie liniște și ÎMPĂCARE. Adică la dispariția conflictelor interioare.

Pentru mine personal, lecția lui 19 este: când știu cine sunt, ce nevoi am, ce posibilități am (îmi cunosc atât puterile interioare, cât și limitele), când înțeleg despre ce este vorba în Jocul vieții pe pământ și învăț să-l joc eficient, dispare conflictul interior. Mă relaxez, nu mai vreau să fiu ce așteaptă alții de la mine să fiu, nu mai reacționez la comentarii, critici sau judecăți, stau în pace în mine însămi și caut în fiecare zi să simt energia și să folosesc fluxul acesteia, în beneficiu personal și al tuturor celor implicați.

Să avem cu toții o zi de duminică, 19 martie, cât mai odihnitoare și relaxată.
Bucurie tuturor. Se termină iarna!
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii