Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 19.01.2022. Astăzi sărbătoresc nemulțumirea

ro

19 Jan, 2022 09:45 1401 Marime text
Majoritatea oamenilor au un obicei creat sub presiunea forțelor din jur (care ne vor supuși și controlabili): să se plângă pentru orice fleac care îi supără și-i deranjează. 

M-am observat ieri pe mine: mă plângeam pentru gropile din asfalt, create de lucrările de canalizare, mă plângeam pentru frigul de afară și norul cu fulguială abătut asupra zonei unde stau, mă plângeam pentru treaba multă care s-a adunat, după concendiu. 
Din orice fleac, fac/facem o plângere. 

Nemulțumirea este o forță de dezechilibru care se împrăștie în jur. Este foarte contagioasă. Când oamenii încep să discute despre ceva care-i nemulțumește (iar motive se găsesc cu miile), imediat împrăștie cu generozitate această vibrație în jur. Și conform legilor echilibrului, primesc exact ce au nevoie să alimenteze vibrația pe care transmit energie. 

Știți ce am pățit ieri?

Când să intru în mașină, cu mintea în altă parte, am dat cu laterala capului în pragul de sus al mașinii. Nu m-am lovit tare, dar suficient cât să mă opresc și să fac tăcere în minte. Opa! Forța vieții mi-a tras una să mă oprească din ceva. 
Exact cum fac părinții iubitori cu copiii lor, când aceștia realmente depășesc măsura. 

Așa că m-am decis astăzi să fac o sărbătoare pentru nemulțumire. 
Să o pun la loc de cinste, în capul mesei și să stau cu ochii pe ea. 

În spatele fiecărui rău se află și un bine. Pentru că lumea noastră funcționează pe principiul echilibrului. Așa încât, astăzi am să caut intenționat și focalizat binele din spatele oricărei nemulțumiri și mă acordez la el. 

Vadim Zeland în cartea ”Spațiul variantelor” spune că ”fiecare generație este convinsă că viața ei este mai grea. Nu, nu este așa. Viața nu este mai rea pentru respectiva generație, ci în mod concret, pentru aceia care s-au obișnuit să se bălăcească în propria nemulțumire, față de lumea în care trăiesc. Dacă n-ar fi așa, după câteva generații omenirea s-ar prăbuși într-un adevărat infern.”

Așadar, în fiecare generație există un număr de nemulțumiți, foarte contagioși și influenți, întocmai precum merele stricate într-un coș cu mere frumoase. 

Din fericire, acțiunea forțelor de echilibrare ale lumii are grijă să le ofere acelor nemulțumiți exact ceea ce oferă ei: motive să fie și mai nemulțumiți – precum pierderea serviciului, a familiei, a sănătății sau a vieții. 

Lumea în care trăim are la bază principiul echilibrului, care se traduce cu alte cuvinte: iubire. Orice îndepărtare de la principiul creator al lumii declanșează acțiunea forțelor de echilibrare. 

Pentru a sărbători concret și practic nemulțumirea, astăzi aleg să fiu mulțumită pentru orice fel de fleac și lucru mărunt care se întâmplă. Înlocuiesc un obicei vechi (de a îmi exprima nemulțumirea la fiecare neplăcere pe care o întâmpin) cu un obicei nou (de a fii recunoscătoare pentru orice lucru cât de mic, care îmi face bine). 

Sunt recunoscătoare pentru soarele de afară (chiar dacă este rece și frig). 
Pentru că pot să scriu, să vorbesc și să interacționez cu oamenii (chiar dacă este mult de lucru). 
Și așa mai departe. 

Astăzi punem nemulțumirea în capul mesei. O sărbătorim, o onorăm, îi validăm existența și îi mulțumim pentru lecțiile sale înțelepte și profunde. Ne ajută să ne transformăm din copii plângăcioși în adulți asumați. 
Să avem o zi cât mai eficientă astăzi
Cu iubire, tuturor

ARticol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii