Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 17 iulie 2023 Bine v-am regăsit în zi de Lună nouă în Rac, cu Soarele în Rac și toate emoțiile intensificate la maxim

ro

17 Jul, 2023 16:29 1115 Marime text

17 iulie 2023
Bine v-am regăsit în zi de Lună nouă în Rac, cu Soarele în Rac și toate emoțiile intensificate la maxim. Este eficient și util să avem astfel de zile, care să aducă la suprafață tot ce este de văzut și lucrat, în interiorul nostru.
Discutăm și vorbim mult despre ”curățarea reziduurilor”.
Și este o frumoasă discuție teoretică, pentru că aplicarea sa practică este dificilă, plină de murdărie și oftaturi, cu mucus și eliminări mirositoare.

Majoritatea ”înțelegem” mental ce avem de făcut.
Dar când este să facem, la primele semne de durere, suferință sau greutate, abandonăm din frică sau din obișnuință.
Exact cum spune personajul Socrate în cartea lui Dan Millman – Calea luptătorului pașnic, la pagina 251:
”Știu că înțelegi. Ceea ce vreau să subliniez este că nu ai realizat aceste lucruri; nu le trăiești ncă în viața de zi cu zi. Te cramponezi tot timpul de abilitățile tale fizice, iar dacă ceva nu merge bine începi să te plângi. Numai atunci când vei începe să transcenzi antrenamentul, focalizându-te și dând tot ce este mai bun în tine, fără nici un atașament față de rezultatele care vor urma, vei înțeleg cu adevărat calea luptătorului pașnic.
- Bine, dar dacă nu-mi pasă de rezultate, ce rost mai are să fac aceste eforturi?
- Nu am spus că nu trebuie să-ți pese – ar fi nerealist – ci doar că una din Regulile Casei afirmă că nu își poți controla decât eforturile, nu și rezultatele. Fă tot ce îți stă în puteri, dar lasă-l pe Dumnezeu să facă restul. ”

Astăzi putem să trăim din plin acest concept: nu avem decât puterea acțiunilor noastre. Rezultatele pe care le obținem nu sunt în controlul sau puterea noastră.
Putem să facem totul ca la carte, respectând toate regulile ce ni se dau, și rezultatele să fie oribile (pentru noi). Sau să improvizăm și să o luăm pe încercatelea, obținând niște rezultate uimitoare.
Dacă rămânem cu această mică înțelepciune pe ziua de astăzi, avem o altă perlă pentru îmbunătățirea funcționalității vieții noastre.
Să facem fiecare acțiune de astăzi cât de bine reușim, așa cum putem, cu energia și cunoașterea deținute în acest moment,
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii