Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Constantaestebine 15.10.2021. Debit, nu credit (video)

ro

15 Oct, 2021 18:22 2807 Marime text
  • Se apropie ziua în care Mercur, planeta comunicării, re-intră în tranzit direct (pe 18 octombrie).
  • Se termină încâlceala și haosul comunicațiilor.
Începând de le 6 octombrie alte trei planete mari, Jupiter, Saturn si Pluto au intrat în tranzit direct, fiecare în altă zi. Deja ieșim din perioada de re-trograde, ce ne-au ținut agățați de trecut și de consecințele faptelor noastre anterioare.

Pe măsură ce energie este ”directă”, viteza de mișcare înainte se intensifică. Înainte, spre ce? o sa ne punem întrebarea.

Aici este alegerea fiecăruia dintre noi.

Destinația este cel mai important reper al unei călătorii.

Spre ce călătorim, fiecare dintre noi?


Dacă vom privi viața ca o activitate bancară, vom descoperi că ceea ce ne dorim, cu adevărat, fiecare dintre noi, este un cont bancar suficient de plin, cât să putem face activități plăcute și susținătoare, fără să ne îngrijorăm de absența energiei sau resurselor.

Dorim ca în fiecare moment (inclusiv ACUM) corpul fizic să fie în stare bună, emoțiile echilibrate, mintea focalizată pe direcții pozitive și suficient de clară pentru a lua deciziile cele mai bune, la fiecare pas.

Unul dintre exercițiile mele favorite, după ce trec retrogradele (în care fără să vrem suntem atrași în recapitulări ale problemelor din trecut, în răscolirea tuturor creditelor ne-achitate, ne-rezolvate, în întoarcerea pe dos a tuturor emoțiilor neprocesate) este cel în care focalilzarea se face pe debit, nu pe credit.

Astăzi mă focalizez pe ceea ce am rezolvat, pe ce știu bine, pe ce îmi iese foarte bine, pe fiecare detaliu, amănunt, acțiune care mă face să mă simt bine cu mine.

Mi-a ieșit bine dieta la o masă? Bravo mie.

Am reușit să evit un conflict pentru că mi-am ținut gura și nu m-am prins în dialogul tip Importanță de sine (eu am dreptate, tu nu)? Bravo mie. Am economisit energie.

Am reușit să economisesc finanțe, pentru că nu m-am dus la shopping când eram supărată sau flămândă? Bravo mie.

M-am odihniti, am citit câteva pagini dintr-o carte, am reușit să-mi fac un masaj la ceafă într-o mică pauză? Bravo mie.

Orice acțiune cât de mică în care m-am focalizat pe corp, pe starea lui de bine, pe liniștea emoțională și pe claritatea mentală - am făcut ceva pentru mine. Sunt pe debit. Este bine.

Este un mic exercițiu util de realizat în următoarele zile.

Pentru că avem nevoie și de lucruri bune în viețile noastre, nu doar de știri care ne înficoșează și ne cresc anxietatea naturală (noi, oamenii, suntem cam anxioși și nevricoși, din fire - nu este nevoie de prea mult să fim manipulați prin fricile noastre).

Avem nevoie de exerciții care să ne facă să ne simțim bine.

Avem nevoie de activități care să ne facă se ne simțim bine cu noi înșine.

Este o ușurare să mă uit astăzi la debit, și nu la credit. Și nu doar astăzi - dacă se poate, de azi încolo.

În noul curs pe care îl pregătim de la 20 octombrie vom discuta multe despre energia pozitivă și cum putem să ne reîncărcăm bateriile stând în bucătărie dar înțelegând tot ce facem diferit. Ca o metaforă a vieții noastre de zi cu zi.

https://www.eduvisionlearning.ro/course/gustos-si-simplu

Ne vom uita la tăiatul mărunt al zarzavaturilor ca modalitate de a ne mărunți gândurile și fricile, ca apoi să le sortăm, amestecăm sau transformăm în altceva.

Ne vom uita la decojirea cartofilor sau fructelor ca metaforă a scoaterii protecțiilor și expunerea esenței, atunci când vrem să rezolvăm o problemă.

Ne vom uita la gunoiul ce rezultă din bucătărie ca o metaforă a lucrurilor vechi ce trebuie îndepărtate, pentru a elibera bucătăria și viața, făcând loc pentru altceva nou.


Este posibil să ne focalizăm viziunea asupra vieții doar pe debit, pe ceea ce învățăm, ceea ce reușim să facem, ceea ce primim zilnic și ne menține în viață.

Desigur că nu vom neglija credit-ul. Dar dacă stau cu ochii doar pe el, mă focalizez pe lipsuri. Așa, cu debitul în vizor, văd plusurile și reușitele.

Vă postez și astazi un mic film realizat împreună cu Monica Petre. Ne-am simtit bine făcându-l și va transmitem tuturor acea energie de joc și încântare.

Este bine să stai pe debit. Măcar mai schimbăm direcția privirii.

Să aveți un week-end cât mai frumos și echilibrat

Cu iubire,

Sursă video și text: Facebook.com / Zyanna Orinda




















 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii