Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 14 ianuarie 2024. Valul 1 - partea a 2-a - ziua 3. Suntem în plină iarnă, cu energia lunii în creștere

ro

14 Jan, 2024 12:04 696 Marime text


Valul 1 – partea a 2-a – ziua 3
14 ianuarie 2024

Suntem în plină iarnă, cu energia lunii în creștere.
Când ieși în exterior, dimineața și seara mai ales, mucoasele respiratorii se irită spontan.
Nu este de mirare că strănuturile, tusea și secrețiile din nas sunt normalul acestei perioade.
Sau că mucusul iese din orice orificiu al capului (prin ochi, prin urechi, prin gât sau gingii – pe oriunde găsește o cale de evacuare).

Din această zi începe real energie de reținere și retenție a corpului.
Atenție la orice mâncăm cu sare sau cu prea multe mirodenii, pentru că organismul va reține mai mult ca de obicei și apă, dar și minerale/substanțe.
Și atenție la pofta de mâncare, mai ales la pofta de dulciuri, va fi mai intensă ca de obicei.

Fructele, mai ales citricele, vor fi eficiente în această perioadă.
Acum vor intra bine apa cu lămâie, consumată înainte de masă, apă caldă sau apă la temperatura camerei, depinde de preferință, dar și un fresh de portocale sau fresh de grefe. Să testăm împreună și să nu lăsăm cuvintele să ne influențeze. Să ascultăm ce ne spune corpul

Pentru că putem să profităm eficient de această perioadă, continuăm cu administrarea de Vitamina D3 ca și supliment, împreună cu Omega 3.

Există multe produse comerciale de vitamina D3, sau combinația D3+K2 pe piață. Lucrez de ceva timp și sunt mulțumită de produsele de la Secom, atât variantele pentru adulți, cât și cele pentru copii (sunt preferatele mele). Dar am folosit și produsele de la Better You (sub formă de spray-uri), dar sunt bune și variantele Vitaking (pentru copii), Detrical baby sau vitamina D3 (firmele Alinan sau Jamieson, varianta copii, in special). Am enumerat câteva cu care am lucrat și sunt mulțumită de efecte. Sunt sigură că sunt multe altele eficiente și vă invit să vă faceți propriile explorări și evaluări.

Există ”surse naturale” de vitamina D și dacă le reamintim, pentru că sigur le cunoașteți, putem să ne folosim de ele în perioada asta de ”val de energie a lunii în creștere” pentru a le re-aduce în realitatea corpului fizic.
Principala ”sursă” de vitamina D este expunerea la soare. Măcar 15-20 min pe zi, fața și mânile iarna, contează enorm. Să profităm de zilele cu soare, să stăm în aer liber și să lăsăm corpul să-și producă atât de utila vitamină D.

Precursori de vitamina D, pentru susținerea corpului, se găsesc în produsele de pește și fructe de mare (în special macrou, somon, sardine, ton) – putem să le folosim chiar și sub formă de conserve, le combinăm cu legume și ne facem o masă bună pentru perioada iernii.
Ouăle conțin și ele cantități importante de vit D în gălbenuș, recomand în special ouăle de prepeliță (cu mai mult gălbenuș și mai puțin albuș), de 1-2 ori pe săptămână, fierte sau omletă, pe lângă o salată de crudități de sezon (rădăcinoase).
Sunt și multe fructe care pot ajuta la aducerea în corp de minerale și precursori de vitamina D, mai ales cele de culoare portocalie – mandarine, clementine, portocale, kaki, papaia, nectarine și caise (chiar și cele uscate), pepene galben (sau portocaliu, cum este cantalup-ul), dovleac (copt, fiert) și multe altele.
Citricele sunt vedeta acestei perioade, pentru că ajută și la retenția naturală ce se întâmplă acum, sunt și în sezon, în țările de origine (calitatea lor este bună) și vin ca susținere de precursori de vitamina D, lângă suplimentele pe care le luăm.

Știm ce avem de făcut în aceste zile benefice pentru tonifiere, vitaminizare și mineralizare.
Mâine vom discuta puțin și despre Omega 3 și sursele disponibile.
La Școala Sănătate 5D https://www.sanatate5d.ro/ folosim toate aceste informații să învățăm cum se combină cu altele, într-un puzzle cu sens și eficient pentru propria sănătate.

Să avem astăzi o zi de iarnă cât mai eficientă și bună.
Și cu organismul susținut și tonifiat.
Multă sănătate tuturor,
Cu iubire


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii