Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 13.07.2023 O zi minunată, de 13 a lunii iulie, în care emoția numită la frică este la suprafață cu toată intensitatea sa

ro

13 Jul, 2023 15:18 899 Marime text

13.07.2023
O zi minunată, de 13 a lunii iulie, în care emoția numită la frică este la suprafață cu toată intensitatea sa.
Iar vremea schimbătoare și radiațiile intense aduc suficiente provocări cât frica să fie trăită la maxim.

Să o observăm cu atenție și să ne observăm obiceiurile de compensare, atunci când apare frica. Pentru că toți le avem, bine repetate și exersate din copilărie (mâncăm, bem, punem orice în gură – țigară, unghii, pixuri, sticle etc, ne facem ”de lucru”, căutăm companie, facem cumpărături etc etc).
În cartea sa ”Calea luptătorului pașnic” de Dan Millman – avem astăzi o continuare a dialogului de ieri:
”- Ca să scapi de vechile obișnuințe nu trebuie să-ți concentrezi energia asupra luptei cu ele, ci asupra construirii de noi obișnuințe.
- Cum aș putea să-mi controlez obiceiurile când nu-mi pot controla nici măcar emoțiile?
- Emoțiile nu trebuie controlate, mi-a răspuns el. Ele sunt la fel de naturale ca și vremea. Uneori se manifestă sub formă de teamă, alteori de mânie sau tristețe. Nu emoțiile sunt adevărata problemă. Secretul constă în transformarea energiei emoțiilor într-o acțiune constructivă.

M-am ridicat, am luat ceainicul și am turnat apă fierbinte în cănile noastre.
- Îmi poți da un exemplu concret, Socrate?
- Petrece niște timp alături de un copilaș.
Zâmbind, am sorbit din cană.
- Curios, nu m-am gândit niciodată la copii ca la niște maeștri ai emoțiilor.
- Atunci când un copil este supărat, el se exprima la fel ca un balaur, strigând cât îi ține gura. Plânsul unui copil este pur. El nu se întreabă niciodată dacă ar trebuie să plângă sau nu. Copiii își acceptă complet emoțiile. Ei le lasă să se manifeste, după care uită de ele. Din acest punct de vedere, copiii sunt cei mai buni maeștri. Învață lecția oferită de ei și vei putea renunța cu ușurință la vechile tale obiceiuri.”

Dacă avem șansa să observăm astăzi copiii (sau animalele) și modul în care își exprimă emoțiile, vom reuși să învățăm practic lecția oferită de dialogul de mai sus.
Nu uitați de întâlnirea noastră la Webinarul despre animale și stăpânii lor, de la finalul lunii iulie. https://alchida.ro/.../webinar-28-07-2023-sustinut-de-dr.../
Și dacă doriți să audiați ceva real folositor, vă recomand atelierul susținut împreună cu Cristela Georgescu - https://alexaevent.ro/.../mai-intai-mama-apoi-copilul-la.../

Este util pentru orice mamă care dorește să învețe cum să-și stăpânească mai bine propriile sale emoții, pentru a-l putea ghida mai bine pe copil pe același drum.
Să avem cu toții o zi cât mai echilibrată de 13, folosind frica drept un antrenor pentru mușchii interiori ai puterii personale
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii