Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 12 august 2023. Luna lui cuptor. Căldură mare, din ce în ce mai mare

ro

12 Aug, 2023 14:35 862 Marime text

Luna lui cuptor.
Căldură mare, din ce în ce mai mare

Insectele sunt agresive de la căldură, înțeapă și declanșează reacții intense.
Animalele și plantele sunt slăbite și suferă de deshidratare.
Iar oamenii le au pe toate, adunate și cumulate.

Vorbim mai multe despre efectele căldurii în Webinarul de săptămâna viitoare, de la Luna nouă în Leu, în plin foc estival.
https://alexaevent.ro/.../des-povestitoarea-caldura-mare.../
Vorbim alături de Caragiale, pentru că fără puțin simț al umorului, ajungem să ne tânguim, în situații de ”bietul de mine, câte mi se întâmplă”.

Haideți să ne ajutăm de instrumentul binecuvântării, așa cum ni-l oferă Gregg Braden în cartea ”Pășind între lumi, știința compasiune”.

”Ca răspuns la acest dar al vieții – și oricare ar fi rolul pe care viața mea trebuie să îl aibă în fiecare zi, în cursul evoluției acestei lumi – angajamentul meu este de a ajunge la un acord cu faptele pe care mi le prezintă viața, oricare ar fi ele.
Altă opțiune ar fi să mă pierd în durerea pricinuită de distrugerile din propria mea viață, să mă las pradă împietririi, mâniei, dorinței de răzbunare și amărăciunii.
Niciuna din acestea nu reprezintă natura mea cea mai autentică.
Alegerea mea e să abordez aceste evenimente de pe poziția păcii personale – devenind eu însumi schimbarea, mergând înainte, prin acțiuni concise și decisive, în locul tiparelor paralizante, ale mâniei și urii.”

Mă uitam astăzi la grădina pârjolită de radiațiile solare.
Și evaluam starea interioară de nemulțumire, iritare și chiar furie, cu privire la dificultățile tehnice de a menține plantele într-o stare mai bună.
Dacă las această stare să mă copleșească, se va extinde și la alte părți ale vieții mele.
Și va intensifica scânteile existente din copilărie, care m-au făcut de atâtea ori să mă simt în nesiguranță și neputincioasă.
În loc să permit acestor senzații să mă copleșească, le observ cu atenție, le simt în corp, le eliberez din mușchi și trunchi, făcând ceva mișcări fizice (respir, mă duc să înot în mare, ies cu bicicleta seara pe răcoare sau pur și simplu, scutur bine mâinile și picioarele).
Și încep să fac orice fel de acțiune, cât de mică și puțin importantă, adică încep să duc apă într-un colț al grădinii. Zi de zi, seară de seară, fac doar ce-mi stă în puteri, fără să las mintea să-mi toarne povești de ”este prea puțin, este insuficient bla bla bla.

Insuficiența este o altă poveste primită din copilărie și dacă îi permit să-mi afecteze viața de adult, o transformă într-o telenovelă. În fiecare moment pot să fac ceva. Și dacă nu este nimic fizic, ca și acțiune, este ceva energetic – stau liniștită, respir, îmi țin spatele drept și îmi mențin corpul într-o stare de tonus relaxat. Nu permit încordări și tensiuni inutile.

Să avem cu toții o altă zi de vară frumoasă și eficientă, cu alegeri mărunte benefice și cu multe binecuvântări.
Cu iubire, tuturor Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii