Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Constantaestebine 11-17 octombrie 2021. Pregătiri de toamnă

ro

11 Oct, 2021 15:59 2158 Marime text
  • Zilele frumoase de toamnă sunt o bucurie pentru iubitorii Naturii.

Cei care au o curte sau acces la o bucată de pământ, se îndeletnicesc cu toate ocupațiile de toamnă: culesul roadelor, curățatul ierbii sau resturilor uscate, pregătirea pentru venirea frigului. Printre altele, acum se pun murături și se pregătesc conservele de toamnă: zacuscă, magiun, gemuri și dulcețuri, sucuri sau plante uscate.
Roata anotimpurilor se învârte, atât în Natură cât și în viețile noastre. Dispar componente, apar componente noi. Se mai usucă arborii în grădină, în locul lor sunt plantați puieți sau tufe noi.
Luna octombrie, la fel ca și luna februarie, este o lună în care vălul dintre lumi este mai subțire. Trecerea din lumea aceasta în cealaltă se face cu multă ușurință. Dacă nu avem grijă să înțelegem mai bine legile biologiei, legile nutriției și legile Naturii umane, în general, trecerea în lumea de dincolo se face mult prea ușor. Cu toții constatăm acest lucru privind în jur.

În fiecare an, luna octombrie este o lună a morții. Nu neapărat anul acesta, oricât încercăm noi să-l transformăm în ceva ”special”. Este un ciclu natural, nu este o excepție.

Nu întâmplător, la final de lună există sărbători gen Halloween sau Festivalul morților, pentru a ne reaminti această tendință naturală a ciclului vieții.
În fiecare an, oamenii serbează viața, prin Sărbători ale Recoltei, la final de lună septembrie, pentru a comemora Moartea, la finalul lunii octombrie și a face un contrast bine-venit: în comparație cu moartea și puterea sa de anihilare, viața capătă o valoare inestimabilă. Una pentru care merită să ne luptăm și să facem eforturi.

Înțelepții lumi spun că noi putem aprecia viața și fiecare moment al stării de viu datorită prezenței și amenințării morții.

În grădinile noastre, pregătirile sunt pentru protejarea și conservarea viului, pe perioada în care frigul (o altă reprezentare pentru moarte) urmează să preia conducerea, pentru câteva luni.
Și în viețile noastre facem de multe ori pregătiri pentru întâmpinarea unor perioade mai ”reci” și dificile. Ele apar ciclic, indiferent că dorim sau nu, că ne place sau nu.

Roata ciclurilor vieții continuă să se învârtă.
Ce fel de săptămână este cea în care intrăm astăzi?


Urmează o săptămână de lună în creștere, în care radiațiile solare nu dau semne deloc să se liniștească, dimpotrivă. În continuare ne vor ține treji noaptea, vor apare stări de rău din senin, cu leșin și slăbiciune, ne vom trezi mai frecvent cu secreții în nas (sau chiar cu sângerare) sau cu dureri de cap. Noroc de fructele și legumele toamnei, pline de anti-oxidanți (când sunt consumate crude), că ne ajută corpul să mai neutralizeze din efectele radiațiilor. Sucul de măr cu apio, sau măr cu morcov, 1-2 pahare pe zi reprezintă o protecție uneori mai importantă decât multe alte dispozitive cu pretenții. Iar salata de roșii, cu gogoșari și puțină ceapă reprezintă o garnitură de nelipsit lângă orice fel de amidoane de toamnă (dovleac copt, cartof copt, mămăligă, orez fiert sau ardei umpluți cu orez).

Urmează o săptămână în care planetele încă rămân retrograd, adică vor continua dificultățile de comunicare. Cu ceilalți, cu lumea din jur și cu noi înșine. Așadar, să avem răbdare și să ne păstrăm stăpânirea de sine.

Avem o săptămână în care împământarea și conexiunea cu Natura se pot dovedi salvatoare - pentru sufletele și corpurile noastre. De aceea este atât de valoros timpul petrecut în grădini, în livezi, pe câmpuri sau în păduri. La pregătirile de toamnă.
Ne pregătim pentru iarnă și pentru frig, atât în grădini, cât și în viețile noastre. Învățăm multe despre noi, învâțând despre Natură și ciclurile sale.
Ce pregătiri se întâmplă la noi, în această perioadă?

Noi pregătim să începem pe 20 octombrie un curs de toamnă intitulat ”Gustos și simplu”.

https://www.eduvisionlearning.ro/course/gustos-si-simplu

Un curs despre relații conjugale, despre conflicte în farfurie și în cuplu, despre dansul vieții și al morții în familie (vom descoperi cum înviem și murim de multe ori în telenovela numită familie).
Un curs ambițios în care vom găti, vom discuta despre mâncare (da!, iar despre mâncare!) dar și despre relații și despre ce putem face fiecare dintre noi să ne fie mai bine.

Veniți alături de noi începând cu 20 octombrie, să ne acordăm la vibrația împuternicirii și a lucrului în echipă.
Suntem echilibrați în bucătărie, în familie și în corpul nostru fizic.
Pregătirile de toamnă sunt în plină desfășurare.

Vor mai fi câteva evenimente ale toamnei, pe care le vom anunța din timp, dar despre care puteți afla de pe pagina noastră www.centrulnatura.ro
Tot de aici, aflați și de noile cărți (ebook-uri) și e-materiale ce vor fi încărcate curând; cartea despre EFT se intitulează ”întoarcerea la mine”, și este un ebook foarte util despre menținerea stării de calm și echilibru, în situații de disconfort.

Culegem și noi roadele toamnei, pentru că zi de zi am muncit să le aducem la forma de prezentare pentru voi.
Ne dorim tuturor o altă săptămână inspirată și echilibrată, centrată și fluidă. O săptămână rodnică de toamnă!
Cu iubire tuturor!
 
 
Sursă foto și text: Facebook.com / Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii