Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 10 noiembrie 2023. Un final de săptămână înainte de luna nouă de pe 12-13 decembrie

ro

10 Dec, 2023 20:45 935 Marime text
Un final de săptămână înainte de luna nouă de pe 12-13 decembrie.
 
Suntem în plină lună în scădere, în tranzit de eliminări și de viroze.
Le simțim din plin, cu atât mai mult cu cât și furtunile solare (și radiațiile care au ajuns pe pământ) au fost extrem de intense în ultimele zile.
 
Pentru a rezista cât mai bine în această perioadă, este important să avem grijă la dietă, la odihnă și la starea emoțională.
Toate aceste componente ale vieții noastre ne influențează mult modul în care reacționăm la factorii suplimentari ce ne influențează.
 
În cartea ”Sănătate 5D” (pe care o veți găsi în varianta tipărită și într-o editare nouă aici https://shop.aska.ro/categorie.../carti/dr-sorina-soescu/), scriam:
 
”Schimbarea de paradigmă de care discutam la introducerea conceptului ”Sănătate 5D”, care presupune trecerea de la paradigma lipsei la cea a abundenței, se aplică cel mai bine în dietă.
Dieta modernă este o dietă complicată și complexă, oamenii consumând alimente de o diversitate uriașă, în același timp. Și aceasta în tentativa de a ”nu avea avea lipsuri”, de a aduce în corp ”tot ceea ce trebuie”.
 
Iar experiența practică a arătat că organismul are nevoie de hrană simplă, cât de puțin(sau deloc) preparată, că la o masă se poate mânca doar un singur tip de fructe odată și că organismul se simte mult mai bine așa. Nu mai consumă energie cu procesele de digestie, asimilare, folosire a nutrienților și eliminare. Și economisind energie, poate să realizeze și alte procese importante (detoxifiere, regenerare, refacere, vindecare).”
 
Perioada în care ne aflăm este una de postire, de eliminare a tuturor alimentelor grele și combinațiilor dificil de digerat de către ficat, pentru a-i permite să se adapteze și ajusteze atât la anotimpul rece, cât și la alți stimuli din mediu, neașteptați (cum sunt radiațiile).
În decembrie, este o perioadă în care reducem multe dintre activitățile consumatoare de energie, și permitem corpului să-și facă ”reparații” și refaceri interioare.
 
Iar noi, la nivel mental, putem intra într-o stare de recapitulare și rezumat al întregului an pe care ne pregătim să-l încheiem.
Dacă doriți să faceți acest lucru alături de alte persoane interesate de echilibrarea energiei și starea de sănătate, Studioul Vitality Pilates din Constanța vă invită la evenimentul special de la final de an 2023 https://www.facebook.com/share/DyNDHM7HSPoB9sR4/
 
Oricum veți face recapitularea și eliberarea a tot ce a fost în 2023 (păstrați doar lecțiile, dați la o parte emoțiile, interpretările, judecățile și toate reziduurile rămase), vă ajutați mult corpul în propriul lui proces de a face exact acest lucru.
Să avem cu toții o zi bună de luna decembrie.
 
Și un tranzit de lună în scădere cât mai eficient, în următoarele câteva zile.
 
Cu iubire,


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii