Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modelul este aşteptat să debuteze în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt

ro

14 Jul, 2011 04:16 2577 Marime text

s5_facelift.jpgAudi A5 şi S5 facelift

Audi împrospătează A5 la jumătatea ciclului de viaţă a modelului său. A5 primeşte mici modificări de ordin estetic, motoare noi şi schimbări la nivelul şasiului. Toate aceste operaţiuni sunt menite să-l facă pe A5 mai atractiv, mai economic şi mai dinamic. Odată cu facelift-ul, toate motorizările oferite pe A5 vor avea injecţie directă şi vor beneficia de supraalimentare, sistem start-stop şi un sistem de recuperare a energiei cinetice în standard. În cazul unor modele, emisiile de CO2 au fost reduse cu 22%, în timp ce consumul de carburant a scăzut, în medie, cu 11 procente.

MOTORIZĂRI NOI, ŞASIU OPTIMIZAT

Motorizarea entry-level este o unitate 1.8 TFSI, reproiectată complet, care dezvoltă 170 CP şi 320 Nm. Emisiile de CO2 ale acestui motor în compania caroseriei Coupe sunt de 134 grame per kilometru, în timp ce consumul în regim mixst este de 5.7 litri la sută. Între timp, unitatea 2.0 TFSI dezvoltă tot 211 CP. Gama A5 a primit şi o nouă motorizare pe benzină, un 3.0 TFSI, o unitate V6 de 272 CP.

Cel mai mic diesel din gama A5 este un 2.0 TDI de 177 CP, care consumă 4.7 litri la sută în regim mixt în compania unei transmisii manuale. Emisiile de CO2 sunt de 122 de grame pe kilometru. La fel ca în cazul versiunii entry-level a lui A5 în compania motorului 1.8 TFSI, unitatea 2.0 TDI prezintă cel mai redus consum şi cele mai reduse emisii de CO2 din segmentul său. Gama de motorizări diesel oferite pentru A5 este completată de un 3.0 TDI V6 de 204 CP, care consumă 4.9 litri la sută în versiunea echipată cu transmisia Multitronic şi emite 129 grame de CO2 per kilometru. Cei de la Audi spun că este cel mai eficient motor diesel de 3.0 litri din segment. Versiunea de top oferă 245 CP, tot dintr-o unitate V6 TDI. Audi A5 urmează să devină primul coupe din lume echipat cu un motor diesel Euro 6 graţie unei noi motorizări ce urmează să fie introdusă în gamă.

În timp ce versiunile cu tracţiune faţă primesc fie o transmisie manuală cu şase trepte, fie unitatea Multitronic cu variaţie continuă, iar versiunile quattro ale lui A5 primesc fie o transmisie manuală cu şase trepte, fie o unitate S-Tronic cu şapte trepte şi două ambreiaje. În cazul modelelor quattro, clienţii de A5 pot comanda şi un diferenţial sport, care distribuie activ cuplul motor între roţile din spate după necesităţi. La nivelul şasiului, toate modelele A5 au primit rulmenţi revizuiţi pentru puntea spate şi amortizoare optimizate pentru "manevrabilitate precisă şi confort sporit". În standard, clienţii primesc jante din aliaj de 17 inch, dar Audi le oferă posibilitatea de a monta chiar şi jante de 20 de inch. Sistemul de servodirecţie electromecanic a fost revizuit pentru toate versiunile de motorizare.

MODIFICĂRI ESTETICE

Modificările estetice operate în gama A5 vizează o schimbare semnificativă la nivelul blocurilor optice, care au primit noua bandă de LED-uri introdusă pe modelele A1, A6 şi A8. Partea frontală a primit o nouă bară de protecţie, cu fante de aerisire mai mari şi o grilă revizuită. La nivelul posteriorului, toate versiunile au primit o nouă bară de protecţie şi blocuri optice revizuite, cu LED-uri opţionale. Există şi câteva modificări la interior, printre care se numără noul volan, noul selector de viteze pentru transmisiile automate, un nou finisaj pentru panoul de instrumente şi consola centrală. De asemenea, sistemul MMI de infotainment a fost revizuit, iar gama de tapiţerii şi culori a fost şi ea modificată. Opţional, modelul A5 Sportback este oferit cu cinci locuri. Clienţii pot face precomenzi începând cu luna septembrie, iar primele livrări vor avea loc în decembrie.

Audi S5 Coupe primeşte motorul 3.0 TFSI de 333 CP

Verisunile S ale lui Audi A5 Coupe primesc motorizarea TFSI de 3.0 litri şi 333 CP. În comparaţie cu motorul V8 de 4.2 litri pe care îl înlocuieşte, unitatea V6 supraalimentată este mai economică cu 20%, având un consum mediu de 8.1 litri la sută. Audi S5 Coupe are nevoie de 4.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, iar viteza maximă a modelului este de 250 km/h. Modificările estetice operate la nivelul lui A5 sunt vizibile şi pe S5. Sistemul quattro al acestei versiuni a primit diferenţialul central crown-gear şi servodirecţia electromecanică. În standard, modelul vine cu jante de 18 inch, iar Audi l-a echipat cu o suspensie sport specială.

Galerie foto aici.

Sursa: automarket.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii