Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lamborghini renunţă la transmisia manuală

ro

13 Jul, 2011 03:28 2500 Marime text
lambo.jpgTransmisia manuală este pe cale de dispariţie în gama Lamborghini. În prezent, doar 2% dintre modelele produse de constructorul italian vin echipate cu o cutie manuală, cererea fiind extrem de redusă. Din aceleaşi considerente, noul Aventador a fost oferit până în prezent doar cu transmisie automată.

Maurizio Reggiani, directorul departamentului de dezvoltare Lamborghini, recunoaşte că transmisiile manuale nu mai fac parte din viitorul modelelor italiene. Pe lângă lipsa redusă a comenzilor pentru astfel de versiuni, Reggiani motivează dispariţia cutiilor manuale prin motive de ordin mecanic.

Oficialul susţine că şoferii nu pot schimba optim treptele, acest lucru ducând la o întrerupere a sistemelor maşinii şi la o reducere a performanţelor maxime. Italienii pot demonstra cu date reale că transmisia automată actuală este mult mai eficientă din punct de vedere al performanţelor.

Din aceste considerente, dar şi din cauza cererii, am putea asista la un viitor Gallardo fără opţiunea unei cutii manuale. Urmaşul supercarului care se află deja de opt ani pe piaţă, ar urma să se numească Cabrera şi să ajungă pe piaţă în următorii doi ani.

Sursa: Automarket.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii