Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La doar 19 ani Robert Sebastian Ursache a pierdut lupta cu boala

ro

12 Aug, 2014 00:00 3848 Marime text
Deşi părinţii au făcut tot ce au putut ca să-l salveze, Robert Sebastian Ursache a plecat dintre noi după o luptă cu o boală necruţătoare. Ieri, băiatul, în vârstă de 19 ani, a fost înmormântat. Constănţenii cu suflet mare au fost alături de drama familiei, aşa cum au putut, încă de la instalarea bolii.
Cazul a ajuns în atenţia opiniei publice în anul 2012, când Arhiepiscopia Tomisului a iniţiat o campanie umanitară. În data de 5 august a acestui an, a avut loc ultima acţiune de acest gen, derulată de Filiala Constanţa a Crucii Roşii. Planul familiei era să-l mute pe băiat, cu sprijinul Crucii Roşii, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la Spitalul Universitar din Bucureşti, însă nu a fost să fie aşa, întrucât viaţa băiatului a fost curmată mult prea devreme de boală necruţătoare de care suferea.
„Din păcate, băiatul era foarte slăbit. În urma campaniei organizate în data de 5 august, pe terasa Radio Constanţa, am strâns aproximativ 2.000 de lei, iar banii au ajuns la familie. Noi am încercat să ajutăm, din păcate banii în loc să-i servească băiatului pentru tratament, cred că i-au ajutat la înmormântare. Înainte de campanie, am fost şi am vorbit cu mama sa. Era destul de speriată, întrucât băiatul se afla într-o stare gravă, în semi-comă, corpul elimina deja infecţie. Doi ani s-a luptat cu boala. Mama era deja ca o asistentă medicală, ea îi punea perfuzii. L-a îngrijit foarte mult. Durerea cea mai mare era că i-a promis că o să-l salveze şi nu a putut să se ţină de cuvânt”, ne-a povestit ieri directorul Crucii Roşii Constanţa, Carmen Lungu. Mama băiatului şi-ar fi dorit din tot sufletul să ajungă să-l mute pe băiat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

„Prin asta, mama se consola că a făcut tot ce a putut pentru el. Însă nu a mai fost timp. Urma să avem o nouă întâlnire ca să vorbim despre internarea la Bucureşti”, a mai mărturisit Carmen Lungu. Robert Ursache a fost elev al Liceului Sanitar din Constanța. Tânărul a fost diagnosticat în luna februarie 2012 cu tumoare voluminoasă interhepatogastrică invazivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii