Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. La 27 de ani, diagnosticată cu o boală gravă Ajut-o pe Aura, din Murfatlar, să zâmbească din nou

ro

04 Apr, 2016 13:33 10045 Marime text
 
Unele zile rămân cu tine, oricât s-ar îndepărta. Când te gândești la ele, la farmecul întâmplărilor simple care s-au adăpostit în ele te trezești într-un zâmbet. Însă nu şi Aura, pentru că alături de ea rămân zile dure, în care trebuie să lupte pentru viaţa ei.
 
Aura Ulmanu este o tânără de numai 27 de ani, din Murfatlar. Din iunie anul trecut, i s-a schimbat viaţa radical. La o vârstă la care majoritatea fetelor se gândesc să-şi întemeieze o familie, Aura a început lupta cu o boală cruntă. După ce i-au apărut pe corp vânătăi şi bubiţe roşii, medicii au descoperit că avea trombocitele foarte mici.
 
Şi aşa au început drumurile prin spitale...

A fost internată la Spitalul Județean Constanța, apoi la București. A urmat zeci de tratamente, însă trupul ei nu a răspuns pozitiv la niciunul dintre acestea. A făcut chiar și o serie de citostatice. Toate tratamentele efectuate au necesitat bani, iar situația ei este cu atât mai dramatică cu cât nici unul dintre părinții tinerei nu lucrează.
 
În timp ce ea se luptă pentru supravieţuire, părinții ei au încercat să ia legătura cu diferite clinici din străinate. Într-un final, speranţa a venit de la o clinică din Israel, care o așteaptă la sediul lor. Însă, costurile sunt destul de ridicate, doar analizele pe care trebuie să le facă, pentru început, costă în jur de 2.000-3.000 de euro.

UPDATE
 
Tatăl Aurei, Vasile Ulmanu, ne-a spus că fata sa are moralul la pământ, se deplasează greu şi nu are mobilitate bună. Prin urmare, nu iese din casă. „Am fost şi la psiholog, încercăm prin orice cale să o ajutăm să fie bine”, ne-a spus tatăl ei.
 
Aura a urmat, timp de şase luni, şi un tratament cu cortizon, care mai mult i-a afectat organismul. „Acum Aura stă în pat. Are des sângerări la gingii, vânătăi pe corp. Pericolul cel mai mare e că s-ar putea să i se spargă un vas de sânge la cap. Medicii nici nu cunosc cauzele bolii, i s-au aplicat tratamente la întâmplare”, ne-a mai spus Vasile Ulmaru.
 
Însă, după cum vă spuneam, speranţa a venit de la un spital din Israel. „Am luat legătura cu o doamnă, care a vorbit cu un medic ce ne-a spus că sunt speranţe de vindecare. Când am auzit, ne-am bucurat, dar am dat şi din colţ în colţ. Ce să facem? Atâţia bani... Din start, ne-a spus că doar consultaţia şi analizele costă peste 2.000 de euro. Avem nevoie de ajutor. Nu ştim şi acolo cum o să fie, stăm trei zile, trei săptămâni. Încă nu ştim detaliile, trebuie să i se mai facă investigaţii acolo. Nu ştim ce va urma, tratament sau operaţie. Avem nevoie de bani pentru transport, cazare, până şi pentru translator”, ne-a zis tatăl fetei, care speră să ajungă cât mai repede în Israel, să-şi ajute fata.
 
Cei care doresc să o ajute pe Aura Ulmanu pot lua legătura cu familia ei prin intermediul numărului de telefon: 0725.731.163. De asemenea, pot dona orice sumă în următoarele conturi: Euro - RO22BTRL01404201C7 1833XX; lei - RO47BTRL01401201C7 1833XX.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii