Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Pomacost SA, marea câştigătoare a unui contract de peste 700.000 de lei (documente)

ro

15 Sep, 2014 00:00 5876 Marime text


Trei firme, printre care şi Pomacost, au râvnit în anul 2007 la un contract de aproximativ 700.000 de lei pentru furnizare de material dendrologic - specii răşinoase - în vederea efectuării de amenajări în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia. Deşi ceilalţi doi agenţi comerciali au venit cu oferte financiare mai mici, SC Pomacost SA, a cărei ofertă a fost de peste 700.000 de lei, a fost desemnată câştigătoare.


În 2007, Primăria Constanţa a lansat procedura de licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractului de furnizare de material dendrologic - specii răşinoase - în vederea efectuării de amenajări în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia. Potrivit raportului procedurii de atribuire, au depus oferte trei agenţie economici, respectiv SC Pomacost SA, care a înaintat oferta de 700.465 de lei, SC Rabbit Prod SRL Agigea - 644.840 de lei şi SC Gardenart SRL Bucureşti - 643.152,50 lei. Tot din raportul procedurii de atribuire reiese şi faptul că ultimele două oferte au fost catalogate drept inacceptabile. Celor două societăţi li s-a reproşat, printre altele, că nu deţineau certificat ISO. Singura care a corespuns cerinţelor a fost, aşadar, SC Pomacost SA.

Iată şi membrii comisiei de evaluare: Tudoriţa Tolea - preşedinte, Gheorghe Coman, Sorina Oprea, Mutalap Ghiulnihal şi Mirela Alexandru - membri.

The great pretenders...

În ceea ce priveşte firmele ofertante, iată cine râvnea la acest contract şi cine l-a câştigat!
SC Rabbit Prod SRL figurează la Registrul Comerţului cu sediul în comuna constănţeană Agigea şi cu doi asociaţi persoane fizice, Pena Antoniewicz, fosta şefă a Direcţiei Trezorerie şi Contabilitate Publică Constanţa, şi Ioan Cristian Antoniewicz, acesta din urmă fiind implicat şi în Antoniewicz Cristian Ioan Întreprindere Individuală şi în SC Go 4 Agri SRL.
Tot el a mai făcut parte şi din structura SC Tigitrans SRL, firmă care, în prezent, figurează la Registrul Comerţului ca fiind în insolvenţă. La sfârşitul anului 2013, SC Rabbit Prod SRL declarase o cifră de afaceri de 2.430.930 de lei, un profit net de 837.718 lei şi 28 salariaţi. SC Rabbit Prod SRL se numără printre societăţile care câştigă destul de frecvent contracte din bani publici, atât în judeţul Constanţa, cât şi în judeţele limitrofe.
SC Gardenart SRL figurează cu sediul în Bucureşti şi apare a fi înfiinţată în anul 2005, fiind fondată de Carmen Petre, care avea şi calitatea de administrator. Din aprilie 2012, firma are activitatea suspendată.
În ceea ce priveşte firma care a câştigat licitaţia, respectiv SC Pomacost SA, aceasta este recunoscută în peisajul achiziţiilor publice locale.
SC Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de Basarab Popa, vărul primarului Radu Mazăre, cel care a trecut în nefiinţă săptămâna trecută. În prezent, SC Pomacost SA este administrată de Pimen Alexandru Leca, acesta ocupându-se, la un moment dat, şi de SC Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat şi primarul Constanţei. Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul dosar al retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre. Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii