Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:59 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Pomacost SA a tăiat pomi în municipiul Tulcea de aproape 300.000 lei (12 documente + proces verbal)

ro

14 Nov, 2013 06:30 2412 Marime text
Primăria Tulcea a atribuit, în anul 2009, un contract de aproape 300.000 lei pentru tăieri arbori. Firma care a primit atunci contractul în urma unei licitaţii deschise a fost, după cum reiese şi din anunţul de atribuire, nimeni alta decât SC Pomacost SA din Constanţa.

Potrivit raportului procedurii de atribuire a contractului, SC Pocamost SA a fost singura firmă care s-a prezentat la procedura de atribuire, preţul ofertei fiind de 290.247,45 lei (fără TVA).
Iată care a fost componenţa comisiei de evaluare care a şi verificat, de altfel, documentele: ing. George Blejan, care în prezent figurează ca administrator public, a avut calitatea de preşedinte al comisiei, alături de Elena Grigore (în prezent membru CA la SC Energoterm SA), Narcis Popescu (în prezent şef serviciu în cadrul Primăriei Tulcea) şi Daniel Pohariu (director adjunct DIAP Tulcea), în calitate de membri, şi Carmen Verban (inspector – Serviciul Gospodărie Comunală – Primăria Municipiului Tulcea) – secretar.

Potrivit anunţului de atribuire, contractul a presupus tăierea prin secţionare succesivă a arborilor, scoaterea cioatelor, încărcatul şi transportul materialului lemnos şi a resturilor vegetale, în cartierele de locuinţe din municipiul Tulcea.

Firma Pomacost, al cărei administrator unic este, începând din anul 2012, Pimen Alexandru Leca, a avut o cifră de afaceri la sfârşitul anului 2012 de 5.919.506 lei, un profit net de 610.309 lei şi 122 de salariaţi. Firma s-a făcut cunoscută în mediul de afaceri local în special prin prisma licitaţiilor câştigate de-a lungul timpului cu autorităţile locale constănţene, dar şi prin intermediul fostului şef al societăţii, Basarab Popa, despre care se spunea că ar fi fost văr bun cu primarul Radu Mazăre. Basarab Popa a renunţat la mandatul de administrator unic al firmei Pomacost în toamna anului 2010.

Despre actualul administrator al SC Pomacost SA se ştie că este cel care s-a ocupat şi de SC Nisipuri SA, firmă în care la un moment dat a fost implicat şi primarul Constanţei.
Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul dosar al retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre.

Referitor la numele firmei, Pomacost, gura târgului spune că Po-ul de început ar fi fost de la Popa, Ma de la Mazăre, Co de la Constantinescu şi St de la Strutinsky.

George Blejan

Vezi documente: Elena Grigore

Vezi documente: Narcis Popescu

Vezi documente: Daniel Pohariu

Vezi documente:
Carmen Verban

Vezi documente:

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • garcea 14 Nov, 2013 07:21 Or fi vrut si altii sa participe dar l i s a taiat creanga