Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:35 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2010, CN APMC atribuia un contract de peste 520.000 de lei unei firme care azi are profit zero (documente)

ro

20 Jul, 2015 00:00 1394 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, în decembrie 2010, contractul privind „Servicii de curăţenie a spaţiilor administrative speciale şi de deservire generală“, contract în valoare de 523.444,80 de lei anual, fără TVA, cu o durată de 12 luni.
 
Conform procesului verbal de la şedinţa de deschidere a ofertelor, în cursa pentru acest contract au intrat opt agenţi economici: SC Daxi Cleaning SRL, SC Universal Med Cleaning SRL, SC STG 2000 SA, SC El Nino International SRL, SC Romprest Servicii Integrate SRL, SC Herarconi SRL, SC Invest Milenium SRL şi SC Bogdan Inter Tur SRL. Din comisia de evaluare a ofertelor au făcut parte Emil Sorin Banias, Florin Chirilă, Sandu Şuhani, Luciana Mocanu, Zorofia Dinescu, Marina Moldoveanu şi Mariana Şuteu.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună.
 
Aşa cum reiese din raportul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de curăţenie a spaţiilor administrative speciale şi de deservire generală“, ofertele considerate inadmisibile au fost cele aparţinând SC Daxi Cleaning SRL (inacceptabilă), SC STG 2000 SA (neconformă) şi SC Invest Milenium SRL (neconformă). În ceea ce priveşte oferta depusă de SC STG 2000 SA, în raportul procedurii de atribuire se menţionează că „din descrierea făcută de ofertant în propunerea tehnică, dar şi în lista cu materialele igienico-sanitare, comisia a concluzionat că acesta (n.r. agentul economic) nu cunoaşte şi nici nu a întreprins vreun demers (inspectarea zonelor) pentru a cunoaşte toate locaţiile unde ar urma să-şi desfăşoare activitatea de curăţenie”.

Referitor la oferta depusă de SC Invest Milenium SRL, în raportul procedurii de atribuire se menţionează că oferta acestei firme „nu satisface în mod corespunzător cerinţele Caietului de sarcini, ca urmare a faptului că acesta (n.r. agentul economic) nu are deschis punct de lucru în municipiul Constanţa şi nici nu a prezentat documente din care să reiasă demersurile întreprinse pentru deschiderea acestuia în Constanţa“.

Nu mai puţin important, oferta SC Daxi Cleaning SRL „reprezintă o alternativă la prevederile Caietului de sarcini. Ofertantul nu a prezentat anexele la Caietul de Sarcini, acesta prezentând oferta de preţ într-o cu totul altă formă (formă care nu conţine toate datele necesare)“, se menţionază în raportul procedurii de atribuire.

Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut, iar ofertantul câştigător a fost declarat societatea SC Bogdan Inter Tur SRL, cu oferta de 523.444,80 de lei anual, fără TVA, cu o durată de 12 luni.

Din datele Registrului Comerţului

Conform informaţiilor disponibile la data de 19 iulie la Registrul Comerţului, SC Bogdan Inter Tur SRL a fost înfiinţată pe 28 aprilie 1994 şi are sediul social pe strada Poporului din municipiul Constanţa. Firma are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule.

Potrivit fişei, asociat unic al firmei este Gheorghina Voinea, al cărei nume a mai apărut în Camass Events SRL, aceasta din urmă radiată. Funcţia de administrator este îndeplinită de Gheorghina Voinea şi de Georgeta Ivanciu.
 
Potrivit vrajitorul.eu, în 2014, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 873.143 de lei, având, în aceeaşi perioadă, un singur salariat. Tot în 2014, profitul net al firmei a fost… zero.
 
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa puteţi vitualiza procesul verbal, raportul procedurii de atribuire, anunţul de atribuire a contractului, precum şi declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare a ofertelor depuse pentru adjudecarea contractului „Servicii de curăţenie a spaţiilor administrative speciale şi de deservire generală“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii