Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:08 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma senatorului PSD Constanţa Nicolae Moga a câştigat un contract cu ABADL (document)

ro

06 Sep, 2016 00:00 2356 Marime text
În data de 4 mai anul curent, la sediul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a avut loc deschiderea ofertelor depuse în vederea închirierii sectorului de plajă Năvodari III, zona I, subsector 1. Comisia de evaluare a ofertelor, prezidată de directorul ABADL, Adrian Chera, a fost alcătuită din: Gabriela ConstantinescuRodica VasileTănase GrasuValentin Radu - membri, Luminiţa Chiriţă şi Mihaela Marica - membri supleanţi și Livia Nicolau - secretar.
 
Anunţul de atribuire a contractului de închiriere a atras atenţia unui singur agent economic, Tracon SRL. Ofertantul a venit cu o propunere financiară în valoare de 45.541,27 de lei pentru a administra sectorul de plajă Năvodari III, zona I, subsector 1, în contextul în care preţul de pornire a licitaţiei propus de ABADL a fost acelaşi! Mai exact, Tracon SRL nu a oferit mai mulţi bani decât suma pretinsă de ABADL pentru administrarea sectorului de plajă mai sus precizat, conform raportului de evaluare încheiat la data de 6 mai a.c.
 
În urma analizării documentelor de către comisia menţionată mai sus, s-a stabilit faptul că societatea Tracon SRL îndeplineşte toate cerinţele specificate în caietul de sarcini. De asemenea, în urma aplicării criteriului „oferta cea mai avantajoasă din punctul de vedere al punctajului total“, sectorul de plajă Năvodari III, zona I, subsector 1, a fost atribuit către Tracon SRL, aşa cum era de aşteptat, societatea fiind singura participantă la licitaţia organizată de ABADL pentru acest sector de plajă, obţinând şi punctajul maxim din partea comisiei de evaluare, adică 100 de puncte.

Despre Tracon SRL

Societatea Tracon SRL are, în prezent, sediul social în municipiul Brăila, pe strada Vapoarelor. Firma a fost înfiinţată în anul 1991 şi are ca obiect de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Asociaţii societăţii sunt: Mihai Manea, născut în luna iulie a anului 1956, în judeţul Buzău, cu o cotă de participare la profitul şi pierderile companiei de 98,16%, şi Nicolae Moga, senator PSD de Constanţa, născut în luna octombrie a anului 1952, în judeţul Constanţa, cu o cotă de participare de 1,83%. Petrişor Lucian Ninoiu, născut în luna noiembrie a anului 1966, în Brăila, deţine calitatea de administrator al societăţii, conform datelor de la Registrul Comerţului, disponibile la 1 septembrie 2016.

Firma senatorului PSD, cifră de afaceri uriaşă şi contracte cu statul

Tracon SRL a avut anul trecut o cifră de afaceri de 53.955.761 de lei şi 197 de angajaţi. Firma a adus proprietarilor un profit de 6.671.799 de lei în acelaşi an. La data de 13 iulie 2016, societatea nu avea datorii către bugetul de stat, conform datelor publicate de ANAF. În anul 2015, societatea a avut datorii totale în valoare de 40.311.505 lei, venituri totale de 57.636.313 lei şi cheltuieli totale în valoare de 50.964.514 lei.
 
În altă ordine de idei, Tracon SRL s-a aflat mai mereu în ochii presei locale. În anul 2011, societatea deţinută de Nicolae Moga deschidea pe litoralul românesc, mai exact în nordul staţiunii Mamaia, unul dintre cele mai luxoase hoteluri, Arena Regia. Tracon SRL investise, la acea dată, peste 35 de milioane de euro, după cum anunţase Mihai Manea, directorul societăţii şi fost prefect al judeţului Brăila.
 
„Pentru turismul românesc este o nouă abordare, în condiţiile în care mass-media promovează cu mult succes litoralul bulgăresc“, declara Manea în 2011, la deschiderea hotelului deţinut de patronul său, Nicolae Moga. Ne întrebăm însă dacă Tracon SRL a reuşit să aducă „o nouă abordare“ pe litoralul românesc în vara acestui an, după ce a închiriat sectorul de plajă din Năvodari la care facem referire. De menţionat că, în acelaşi an, potrivit vrajitorul.eu, firma avea o cifră de afaceri de 83.237.025 de lei, un profit net de 16.539.958 de lei şi 279 de salariaţi. De altfel, de-a lungul timpului, societatea a încheiat mai multe contracte şi cu Consiliul Judeţean Constanţa, pentru salubrizarea localităţilor din judeţ.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta procesul-verbal încheiat pe data de 4 mai în vederea atribuirii contractului pentru închirierea sectorului Năvodari III, zona I, subsector 1. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii