Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma este în insolvență CN APMC a atribuit contractul pentru lucrări suplimentare la podul Agigea către Apolodor Com Impex SRL (documente)

ro

22 Aug, 2015 00:00 3046 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, în noiembrie 2012, prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, contractul privind „lucrări suplimentare/adiționale și prelungirea durației de execuție privind realizarea obiectivului de investiții Pod rutier la km 0+540 al CDMN și lucrări aferente infrastructurii rutiere și de acces la contractul de lucrări nr. 13543/17.06.2010“.
 
Sursa de finanțare a contractului a fost de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), în conformitate cu prevederile Programului Operațional Sectorial în Transport 2007 - 2013, iar valoarea estimată a fost de 88.000.000 de lei. 
 
Din comisia de evaluare au făcut parte Alexandru George Iorov - președinte, Bogdan Ionuț Gheorghiu, Tănase Iulian Pepi, Laurențiu Teodoru, Adina Cristina Răcăuțeanu, Liliana Duca, Radu Florescu - membri, Alina Mihaela Staetu, Elena Nicoleta Andronache și Luciana Izabel Mocanu - membri de rezervă.
 
SC Apolodor Com Impex SRL a fost operatorul economic care a depus o ofertă de 127.045.688 de lei fără TVA, reprezentând 30.831.093,93 de euro. Comisia de evaluare a solicitat ofertantului clarificări cu privire la valoarea propusă, având în vedere că a depășit valoarea estimată. Ofertantul a precizat că valoarea ofertată reprezintă realizarea/finalizarea întregului obiectiv de investiții, atât a lucrărilor/cantităților suplimentare care fac obiectul procedurii, cât și a lucrărilor deja realizate. Ofertantul a precizat că oferta tehnică se referă la lucrările rămase de executat, în susținerea graficului de execuție prezentat prin oferta tehnică. După ce a fost corectat „centralizatorul liste de cantități“, valoarea preliminară a propunerii financiare a fost de 93.445.254,46 de lei, fără TVA.
 
Comisia de evaluare a propus un discount financiar de 10% aplicat valorii lucrărilor/cantităților suplimentare care fac obiectul procedurii, adică un discount în valoare de 9.344.525,44 de lei, fără TVA, cu respectarea duratei prevăzute în graficul de execuție depus de către ofertant. Apolodor Com Impex SRL a declarat că menține durata prevăzută în grafic. Totodată, comisia de evaluare a solicitat introducerea unei clauze contractuale conform căreia dacă, din cauza exclusivă a constructorului se întârzie lucrările peste termenul de 13 luni, constructorul va trebui să suporte cheltuielile legate de consultanță, conform ofertei depuse de ofertant în cadrul procedurii. Ofertantul a agreat introducerea clauzei în contractul de lucrări aferent. 
 
Apolodor Com Impex SRL a propus un discount de 5.150.000 de lei, fără TVA, reprezentând un procent de 5,51% față de valoarea preliminară ofertată. Comisia de evaluare nu a putut accepta această valoare, având în vedere că depășea valoarea estimată. Ofertantul a propus apoi un discount de 5.513.270,01 lei, fără TVA, reprezentând un procent de 5,90% față de valoarea preliminară ofertată, în condițiile acceptării de către autoritatea contractantă a acordării unui avans de 16% din valoarea acceptată a contractului. Comisia de evaluare a fost de acord cu aplicarea discountului de 5,90% față de valoarea preliminară, rezultând o valoare finală negociată de 87.931.984,45 de lei, fără TVA. Comisia de evaluare a propus un avans de maximum 15% din valoarea menționată și garantarea avansului cu unul dintre instrumentele de garantare prevăzute de lege, propunere acceptată de către ofertant. 
 
Astfel, contractul privind „lucrări suplimentare/adiționale și prelungirea durației de execuție privind realizarea obiectivului de investiții Pod rutier la km 0+540 al CDMN și lucrări aferente infrastructurii rutiere și de acces la contractul de lucrări nr. 13543/17.06.2010“, cu o durată de execuție de 13 luni, a fost atribuit firmei Apolodor Com Impex SRL București, cu o propunere financiară, fără TVA, de 87.931.984,45 de lei, respectiv 21.339.089,10 euro. Nu au fost declarați subcontractanți.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună.

Despre Apolodor Com Impex SRL

Societatea Apolodor Com Impex SRL, aşa cum arată Registrul Comerţului, consultat pe data de 17 august 2015, a fost înfiinţată în anul 1992 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, bulevardul Theodor Pallady. Firma, care se ocupă de „lucrări de demolare a construcţiilor“, are un capital social subscris de 201.000 de lei, integral vărsat, compus din 2.010 părţi sociale, valoarea uneia fiind de 100 de lei. Asociaţii societăţii sunt Octavian Radu Ouatu, născut pe 9.01.1957, în Bucureşti, cu 2.009 părţi sociale (99,95% din capitalul social), şi Iosefina Mihaela Stancu, născută pe 2.10.1955, în Bucureşti, cu o parte socială (0,05% din capitalul social).
 
Numele lui Octavian Radu Ouatu mai apare în următoarele societăţi: Apolodor Agregate SRL, Apolodor Electrice SRL, Apolodor Execut SRL, Apolodor Grup Construct SRL, Apolodor Service SRL, Apolodor Tehnic SRL, Apolodor Topografie SRL, Apolodor Transport Agabaritic SRL, Apolodor Vest SRL, Geotehnica & Teren de Fundare SRL, Apolodor Best Service SRL (lichidare), Apolodor Junior SRL (radiată), Apolodor Transport Expres SRL (lichidare), Depozit Ecologic Menajer SRL (dizolvare), Depozit Inerte SRL (dizolvare), Implozia Grup Demolari SRL (lichidare). La rândul ei, Iosefina Mihaela Stancu este asociată în Apolodor Agregate SRL, Apolodor Best Service SRL (lichidare), Apolodor Com Impex SRL (insolvenţă), Apolodor Junior SRL (radiată), Apolodor Management SRL, Apolodor Service SRL, Apolodor Transport Expres SRL (lichidare), Apolodor Vest SRL, Apolodor Civile SRL, Smart Plant SRL.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire, raportul procedurii şi procesul-verbal de negociere aferente contractului la care facem referire.
 
Datorii de aproape 125 de milioane de lei. Firma este în insolvență
 
În ediţia din 18 august, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Datorii de aproape 125 de milioane de lei: Societatea care a construit noul pod rutier de la Agigea, în insolvenţă“, în care era prezentată situaţia societăţii Apolodor Com Impex SRL, care și-a cerut insolvenţa.
 
Cererea a fost depusă pe 23 iulie, la Tribunalul Bucureşti, și a fost admisă pe 6 august, deşi, iniţial, primul termen a fost programat pentru 3 septembrie (dosar 27710/3/2015), potrivit informaţiilor publicate de supervizor.ro.
 
Anul trecut, au fost înregistrate cea mai mică cifră de afaceri din ultimii nouă ani şi cel mai scăzut număr de angajaţi, dar aceste rezultate pot fi cauzate şi de o eventuală mutare a unor activităţi pe alte firme din cadrul Grupului Apolodor, spun cei de la supervizor.ro. Probabil că cel mai mare creditor al societăţii este statul român, obligaţiile restante ale Apolodor Com Impex SRL la bugetele de stat (la 30 iunie 2015) depăşind 53 de milioane de lei. De menţionat că aceste datorii poartă menţiunea „s-au acordat înlesniri la plată“, dar foarte probabil că această reeşalonare nu a fost respectată, având în vedere că (cel puţin) contul din BCR avea poprire la finalul lunii iulie 2015. În perioada mai 2012 - august 2015, au fost raportate la Centrala Incidentelor de Plăți 279 de bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de aproape 19 milioane de lei. Este adevărat că cele mai multe sunt considerate incidente minore pe motiv de „poprire sau alte măsuri de indisponibilizare instituite pe cont de către o autoritate a statului“, mai subliniază cei de la supervizor.ro. În calitate de administrator judiciar provizoriu a fost desemnat CII Silviu Nedelcu, iar termenul-limită de înscriere la masa credală a fost fixat pentru 21 septembrie 2015.

Citeşte şi:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii