Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de peste 200.000 lei Flori pentru gălăţeni de la două firme din Constanţa (9 documente + proces verbal)

ro

28 Nov, 2013 21:20 2967 Marime text
SC Pomacost SA, SC Rabbit Prod SRL şi SC Paul Flowers SRL au împărţit, în anul 2009, un contract în valoare de 224.830 lei, pentru furnizare plante anuale la Galaţi. Autoritatea contractantă a fost la acea vreme Serviciul Public Administrarea Domeniului Public Galaţi, în prezent SC Gospodărire Urbană SRL.

Aşa cum reiese din anunţul de atribuire, procedura aleasă a fost cererea de ofertă, criteriul fiind preţul cel mai scăzut.

Potrivit procesului-verbal încheiat la şedinţa de deschidere din data de 3 aprilie 2009, pentru acest contract s-au depus cinci oferte. Astfel că, alături de cele trei firme declarate câştigătoare, respectiv SC Pomacost SA, SC Rabbit Prod SRL şi SC Paul Flowers SRL, au mai depus oferte SC Vicus SRL, cu sediul în Tg. Secuiesc, judeţul Covasna, şi SC Semiplant SRL cu sediul în Galaţi.
Iată şi ce a achiziţionat autoritatea contractantă de la cele trei firme care şi-au adjudecat contractul: salvie, petunie, gazania splenden, begonia şi impatiens.
Comisia de evaluare numită prin decizia nr. 86/27.03.2009, a Directorului General al Serviciului Public „Administrarea Domeniului Public” Galaţi, a fost constituită din Ing. Constanţa Constantin, în calitate de preşedinte, şi ec. Tinca Podaru, C.J. Doiniţa Scutăraşu, Insp. Oana Vrînceanu, Ing. Doiniţa Ioviţa, Insp. Valentina Chiric, Ref. Aurelia Stoian, în calitate de membri.

În acelaşi proces verbal mai este precizat că la şedinţa de deschidere au fost prezenţi şi reprezentanţi din partea firmelor SC Rabbit Prod SRL – Ştefan Coman şi SC Pomacost SRL – Daniela Angelica Tipăilă.
Revenind la contractul atribuit de Serviciul Public Administrarea Domeniului Public Galaţi pentru furnizare de plante anuale, iată şi cine sunt beneficiarele:
SC Pomacost SA este cunoscută la nivelul judeţului Constanţa ca fiind una dintre acele firme care au obţinut, în decursul timpului, numeroase contracte din bani publici, atât singură, cât şi în asociere cu alte firme. Din 2007 până în prezent vorbim despre 36 de contracte, valoarea lor ridicându-se la suma de 20.633.050,16 lei.

Firma Pomacost, al cărei administrator unic este, începând de anul trecut, Pimen Alexandru Leca, a avut o cifră de afaceri la sfârşitul anului 2012 de 5.919.506 lei, un profit net de 610.309 lei şi 122 de salariaţi. Firma s-a făcut cunoscută în mediul de afaceri local în special prin prisma licitaţiilor câştigate de-a lungul timpului cu autorităţile locale constănţene, dar şi prin intermediul fostului şef al societăţii, Basarab Popa, despre care se spunea că ar fi fost văr bun cu primarul Radu Mazăre. Basarab Popa a renunţat la mandatul de administrator unic al firmei Pomacost în toamna anului 2010.
Despre actualul administrator al SC Pomacost SA se ştie că este cel care s-a ocupat şi de SC Nisipuri SA, firmă în care la un moment dat a fost implicat şi primarul Constanţei.
Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul dosar al retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre.

Referitor la numele firmei, Pomacost, gura târgului spune că Po-ul de început ar fi fost de la Popa, Ma de la Mazăre, Co de la Constantinescu şi St de la Strutinsky.

SC Rabbit Prod SRL figurează la Registrul Comerţului cu doi asociaţi, respectiv Pena Antoniewicz, fosta şefă de la Trezorerie, şi Ioan Cristian Antoniewicz, acesta din urmă mai apărând implicat şi în Antoniewicz Cristian Ioan Întreprindere individuală şi SC Go 4 Agri SRL. Tot el a mai făcut parte și din structura SC Tigitrans SRL, firmă care în prezent figurează la Registrul Comerțului ca fiind în insolvență. La sfârşitul anului 2012, SC Rabbit Prod SRL declarase o cifră de afaceri de 2.605.611 lei, un profit net de 199.150 lei şi 14 salariaţi. Firma se numără și ea printre cele care câştigă destul de frecvent contracte din bani publici. Din 2007 până în prezent firma figurează, singură şi în colaborare cu alte societăţi, cu 21 de contracte în valoare totală de 5.421.788,83 lei.

În ceea ce priveşte cea de-a treia firmă declarată câştigătoare, SC Paul Flowers SRL, aceasta apare la Regsitrul Comerţului cu un singur asociat, Cristian Mircea Paul. La sfârşitul anului 2012, SC Paul Flowers SRL avea o cifră de afaceri de 1.919.557 lei, un profit net de 100.228 lei şi 6 salariaţi. Spre deosebire de celelalte două firme care au sediul pe raza judeţului Constanţa, aceasta are sediul în satul Lopadea Nouă din judeţul Alba. Şi SC Paul Flowers SRL se poate lăuda cu ceva contracte obţinute din bani publici, din 2007 până în prezent ea câştigând, singură sau în colaborare cu alte firme, 18 contracte în valoare totală de 14.863.516,9 lei.
De altfel, ceea ce le mai leagă pe cele trei firme este şi faptul că ele au mai împărţit şi alte contracte atribuite, în timp, de diferite instituţii publice.

În ceea ce priveşte autoritatea contractantă din acest caz, Serviciul Public Administrarea Domeniului Public Galaţi, aceasta s-a transformat în anul 2010 în SC Gospodărire Urbană SRL Galaţi, societate care are ca unic asociat Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Galaţi. La sfârşitul anului 2012, SC Gospodărire Urbană SRL Galaţi a avut o cifră de afaceri de 8.032.464 lei, profit zero şi 326 de salariaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii