Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de peste 1 milion de lei pentru amenajarea peisagistică şi interioară a Pavilionului Expoziţional (documente)

ro

07 Oct, 2014 00:00 6012 Marime text
Lucrările de amenajare peisagistică a spaţiilor verzi, amenajare interioară la Pavilionul Expoziţional Constanţa şi sistem de irigaţii automat cu comandă computerizată şi senzor de ploaie şi umiditate au scos din buzunarul Consiliului Judeţean Constanţa, în anul 2009, peste 1 milion de lei. Firma la care au ajuns banii este aceeaşi Pomacost SA, care s-a remarcat, în decursul timpului, prin numeroasele contracte derulate cu autorităţile locale.

Potrivit anunţului de atribuire nr. 79115/25.06.2009, Consiliul Judeţean Constanţa a lansat, în anul 2009, procedura de cerere de ofertă în vederea atribuirii contractului amintit. O singură firmă şi-a manifestat dorinţa de a-şi prezenta oferta, aceasta fiind SC Pomacost SA, ea fiind, de altfel, şi cea care şi-a adjudecat contractul, contra sumei de 1.135.397,45 de lei.

După cum reiese din procesul-verbal încheiat la şedinţa de deschidere a ofertelor din data de 17 aprilie 2009, comisia de evaluare a ofertelor a fost alcătuită din Elena Duma, inspector la Serviciul Achiziţii - preşedinte şi Titi Cenuşă, arhitect-şef, Lucian Simion, şef Serviciul Utilităţi, Cristina Moldovanu, referent la Serviciul Coordonare Instituţii de Cultură, Învăţământ, şi Violeta Sârbu, consilier juridic DGAPJ.

În ceea ce priveşte firma câştigătoare, aceasta nu mai este pentru nimeni o străină. SC Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de Basarab Popa, vărul primarului Radu Mazăre, cel care a trecut, de curând, în nefiinţă. În prezent, SC Pomacost SA este administrată de Pimen Alexandru Leca, acesta ocupându-se, la un moment dat, şi de SC Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat şi primarul Constanţei. Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul Dosar al Retrocedărilor. Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky. La sfârşitul anului 2013, SC Pomacost SA declarase o cifră de afaceri de 6.652.750 de lei, un profit net de 1.015.970 de lei şi 124 de salariaţi.

Deloc de neglijat este şi faptul că procesul-verbal prezentat astăzi face parte din seria celor pe care redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa le-a obţinut de la Consiliul Judeţean Constanţa şi de la Primăria Constanţa, după acţionarea celor două instituţii în instanţă, ca urmare a refuzului lor de a răspunde unor solicitări în baza Legii nr. 544/2001.

În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, puteţi vizualiza documentele aferente contractului la care facem referire în articolul de faţă, precum şi declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii