Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:42 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract atribuit de Primăria Tulcea unei cunoscute firme constănţene (12 documente + proces-verbal)

ro

08 Feb, 2014 00:00 2687 Marime text
SC Pomacost SA pare să fie una dintre firmele preferate nu numai pentru autorităţile constănţene, ci şi pentru vecinii din Tulcea. Vorbim astăzi despre încă un contract de tăieri arbori, atribuit în anul 2009, valoarea acestuia fiind, aşa cum reiese din anunţul de atribuire, de 262.845,54 lei.
În vederea atribuirii contractului mai sus amintit, autoritatea contractantă, în speţă Primăria Tulcea, a organizat o licitaţie deschisă la care s-au prezentat trei ofertanţi. Din raportul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică reiese că şi-au depus ofertele asocierea SC Garden Center Group SRL & SC Eco Horticultura SRL Bucureşti (234.532,55 lei), SC Alpinism Prodcom SRL Braşov (88.631 lei) şi SC Pomacost SA Constanţa (262.845,54 lei). Dintre acestea însă primele două au fost respinse, singura admisă şi declarată, aşadar, câştigătoare fiind SC Pomacost SRL.

Membrii comisiei de evaluare au fost şi de această dată ing. George Blejan, administrator public, a avut calitatea de preşedinte al comisiei, alături de Elena Grigore (membru CA la SC Energoterm SA), Narcis Popescu (şef serviciu în cadrul Primăriei Tulcea) şi Daniel Pohariu (director adjunct DIAP Tulcea), în calitate de membri, şi Carmen Verban (inspector – Serviciul Gospodărie Comunală – Primăria Municipiului Tulcea) – secretar.
Potrivit statisticii de pe site-ul www.e-achizitii.com, SC Pomacost SA a câştigat până în prezent cinci contracte cu Primăria Tulcea, toate având ca obiect tăieri arbori, două dintre ele fiind din anul 2009. Valoarea celor cinci contracte se ridică la aproximativ 1.400.000 lei.
În ceea ce priveşte firma declarată câştigătoare, aceasta este cunoscută drept una dintre societăţile cu o mare trecere la contractele din bani publici.

Firma Pomacost, al cărei administrator unic este, începând din anul 2012, Pimen Alexandru Leca, a avut o cifră de afaceri la sfârşitul anului 2012 de 5.919.506 lei, un profit net de 610.309 lei şi 122 de salariaţi. Firma s-a făcut cunoscută în mediul de afaceri local în special prin prisma licitaţiilor câştigate de-a lungul timpului cu autorităţile locale constănţene, dar şi prin intermediul fostului şef al societăţii, Basarab Popa, despre care se spunea că ar fi fost văr bun cu primarul Radu Mazăre. Basarab Popa a renunţat la mandatul de administrator unic al firmei Pomacost în toamna anului 2010.
Despre actualul administrator al SC Pomacost SA se ştie că este cel care s-a ocupat şi de SC Nisipuri SA, firmă în care la un moment dat a fost implicat şi primarul Constanţei.
Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul dosar al retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre.
Referitor la numele firmei, Pomacost, gura târgului spune că Po-ul de început ar fi fost de la Popa, Ma de la Mazăre, Co de la Constantinescu şi St de la Strutinsky.

Ti-a placut articolul?

Comentarii