Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:25 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine repară digul de la Oltina şi pe câţi bani (documente)

ro

23 Dec, 2013 14:52 2215 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a atribuit contractul pentru lucrări de reparaţie capitală la digul de la Oltina firmei Dobroport SA contra sumei de 8.441.967,29 lei. Potrivit anunţului de atribuire, procedura aleasă pentru atribuirea acestui contract a fost cererea de ofertă, la care s-au înscris trei firme. Aşa cum se arată în procesul vebal de deschidere a ofertelor, a fost vorba despre SC Dobroport SA, care a intrat în cursă cu o ofertă în valoare de 8.441.967,29 lei, SC Rico SRL, a cărei ofertă a fost de 5.181.571,68 lei, şi SC ABC VAL SRL, cu o ofertă în valoare de 7.343.592,85 lei. Aşa cum se arată în acelaşi anunţ, criteriul de atribuire precizat a fost preţul cel mai scăzut.
La şedinţa de deschidere a ofertelor care a avut loc în data de 6 noiembrie 2012, au participat şi reprezentanţi ai ofertanţilor, astfel: din partea SC Dobroport SA – Claudiu Chenaru şi Marian Dumitrache, din partea SC Rico SRL – Mihai Pohoată, iar din partea SC ABC VAL SRL – Gabriel Micu. Iată şi componenţa comisiei de evaluare a ofertelor: Stelică Hagi, care în prezent ocupă funcţia de director tehnic Dezvoltare – Investiţii, a fost desemnat preşedinte de comisie, în timp ce Mircea Mihai, Rodica Tiştea, Mirella Oancea, Chiraţa Tararache, Maria Cucu şi Titel Gagiu au avut calitatea de membri ai comisiei de evaluare. Au fost desemnaţi şi doi membri de rezervă, aceştia fiind Nela Ene şi Camelusa Crăciun.
În ceea ce priveşte firma care, potrivit anunţului de atribuire, a fost desemnată câştigătoarea contractului, SC Dobroport SA, aceasta figurează la Registrul Comerţului cu un acţionar persoană juridică, respectiv SC Argos SA, şi patru acţionari persoane fizice. Aceleaşi date de la Registrul Comerţului mai arată că persoanele împuternicite în firmă sunt Cosmin Marius Caraulă - administrator, Octavian Gîrleanu - administrator, Mihai Dorin Lazia – administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, cel care deţine şi SC Argos SA, şi Sergiu Ion Şişu – director general.
La sfârşitul anului 2012, SC Dobroport SA declarase o cifră de afaceri de 1.864.929 lei, un profit net de 1.679.377 lei şi niciun salariat.
Tot la Registrul Comerţului, SC ABC VAL SRL figurează cu un asociat unic, respectiv Vasile Costea, iar SC Rico SRL are la rându-i un asociat unic – Cornel Marcel Gheorghe.

Ti-a placut articolul?

Comentarii