Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât valorau în 2007 răsadurile de flori achiziționate de Primăria Constanța de la SC Pomacost SA (documente)

ro

11 Aug, 2014 00:00 3765 Marime text
O licitație deschisă din 2007 a adus un contract de peste 400.000 de lei pentru SC Pomacost SA. Potrivit anunțului de atribuire nr. 2226/23.05.2007, a fost vorba despre un contract pentru furnizare de răsaduri de flori, autoritatea contractantă fiind Primăria Constanța.

Pentru contractul evaluat inițial la suma de 420.150 de lei, singura societate care a prezentat ofertă a fost SC Pomacost SA. Aceasta și-a adjudecat contractul contra sumei de 417.600 de lei, societatea urmând ca, de acești bani, să furnizeze răsaduri de flori pentru municipiul Constanța și pentru stațiunea Mamaia.
Iată și cine a făcut parte din comisia de evaluare a ofertelor, așa cum se precizează în Raportul procedurii de atribuire: Tudorița Tolea, director al Direcției Gospodărire Comunală - președinte, alături de Gheorghe Coman, șef Serviciul Igienă Publică, Ramona Manolache Morcov, inspector Serviciul Tehnico - Economic, Ghiulnihal Mulatâp, șef Serviciul Tehnic - Achiziții, și Cristian Stancu, inspector Serviciul Tehnic - Achiziții, aceștia fiind membrii comisiei.
În ceea ce privește firma care a obținut contractul, SC Pomacost SA, aceasta este nimeni alta decât cea care, până în anul 2010, a fost administrată de Basarab Popa, despre care se spunea că ar fi văr bun al primarului Radu Mazăre. În prezent, SC Pomacost SA este administrată de Pimen Alexandru Leca, acesta ocupându-se, la un moment dat, și de SC Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat și primarul Constanței. Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul dosar al retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre. Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky.
Raportul de atribuire la care facem referire în articolul de faţă face parte din aceeași serie a documentelor pe care cotidianul ZIUA de Constanța a reușit să le obțină de la Primăria Constanța după ce a acționat în instanţă instituția, aceasta refuzând să răspundă, iniţial, adreselor întocmite în baza Legii nr. 544/2001.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii