Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află cu cine a împărţit SC Pomacost SA un contract în 2010, la Galaţi Contract evaluat la puţin peste 300.000, adjudecat la un preţ aproate de trei ori mai mare (1 document + proces verbal)

ro

12 Dec, 2013 21:32 4194 Marime text
În anul 2010, SC Pomacost SA s-a aflat, din nou, printre firmele care au obţinut contracte cu Serviciul Public Administrarea Domeniului Public Galaţi, şi de această dată firma constănţeană furnizând arbuşti, alături de alte trei firme, în valoare de peste 800.000 lei.
Potrivit procesului verbal încheiat la şedinţa de deschidere pentru achiziţia publică de furnizare arbuşti, la procedura de cerere de ofertă lansată de Serviciul Public Administrarea Domeniului Public Galaţi. Din acelaşi proces verbal reiese că şase firme au depus oferte în vederea obţinerii acestui contract. Este vroba despre SC Paul Flowers SRL, SC Pomacost SA, SC Rabbit Prod SRL, SC Garden Centre Grup SRL, SC Greenland SRL şi SC Silva Periland SRL.

Potrivit anunţului de atribuire, a fost vorba despre un contract în valoare totală de 888.752 lei, estimat la suma de 319.327 lei. În urma analizării documentaţiei depuse de fiecare ofertant, comisia de evaluare a declarat câştigători următorii ofertanţi: SC Paul Flowers SRL, care a obţinut un contract în valoare de 16.450 lei, SC Pomacost SA, care şi-a adjudecat contractul cel mai valoros, 94.000 lei, SC Garden Center Grup SRL, care a obţinut un contract în valoare de 10,856 lei şi SC Rabbit Prod SRL, cu un contract în valoare de 42.167 lei.

În ceea ce priveşte firmele câştigătoare, trei dintre ele au mai împărţit şi în 2009 un contract de furnizare plante, în valoare de 224.830 lei.
SC Pomacost SA este cunoscută la nivelul judeţului Constanţa ca fiind una dintre acele firme care au obţinut, în decursul timpului, numeroase contracte din bani publici, atât singură, cât şi în asociere cu alte firme. Din 2007 până în prezent vorbim despre 36 de contracte, valoarea lor ridicându-se la suma de 20.633.050,16 lei.

SC Pomacost SA, care şi-a adjudecat şi contractul cel mai mare în cazul de faţă, este binecunoscută în domeniul achiziţiilor publice. Aşa cum arată datele oficiale, începând de anul trecut administratorul unic al firmei este Alexandru Leca Pimen. La sfârşitul anului 2012 SC Pomacost SA a declarat o cifră de afaceri de 5.919.506 lei, un profit net de 610.309 lei şi 122 de salariaţi. Firma s-a făcut cunoscută în mediul de afaceri local în special prin prisma licitaţiilor câştigate de-a lungul timpului cu autorităţile locale constănţene, dar şi prin intermediul fostului şef al societăţii, Basarab Popa, despre care se spunea că ar fi fost văr bun cu primarul Radu Mazăre. Basarab Popa a renunţat la mandatul de administrator unic al firmei Pomacost în toamna anului 2010.

Despre actualul administrator al SC Pomacost SA se ştie că este cel care s-a ocupat şi de SC Nisipuri SA, firmă în care la un moment dat a fost implicat şi primarul Constanţei.
Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul dosar al retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre.
Referitor la numele firmei, Pomacost, gura târgului spune că Po-ul de început ar fi fost de la Popa, Ma de la Mazăre, Co de la Constantinescu şi St de la Strutinsky.

O altă firmă care a beneficiat de contract la Galaţi şi în 2009 este SC Rabbit Prod SRL, cu sediul în comuna Agigea, care figurează la Registrul Comerţului cu doi asociaţi, respectiv Pena Antoniewicz, fosta şefă de la Trezorerie, şi Ioan Cristian Antoniewicz, acesta din urmă mai apărând implicat şi în Antoniewicz Cristian Ioan Întreprindere individuală şi SC Go 4 Agri SRL. Tot el a mai făcut parte și din structura SC Tigitrans SRL, firmă care în prezent figurează la Registrul Comerțului ca fiind în insolvență. La sfârşitul anului 2012, SC Rabbit Prod SRL declarase o cifră de afaceri de 2.605.611 lei, un profit net de 199.150 lei şi 14 salariaţi. Firma se numără și ea printre cele care câştigă destul de frecvent contracte din bani publici. Din 2007 până în prezent firma figurează, singură şi în colaborare cu alte societăţi, cu 21 de contracte în valoare totală de 5.421.788,83 lei.

În ceea ce priveşte SC Paul Flowers SRL, aceasta apare la Registrul Comerţului cu un singur asociat, Cristian Mircea Paul. La sfârşitul anului 2012, SC Paul Flowers SRL avea o cifră de afaceri de 1.919.557 lei, un profit net de 100.228 lei şi 6 salariaţi. Spre deosebire de celelalte două firme care au sediul pe raza judeţului Constanţa, aceasta are sediul în satul Lopadea Nouă din judeţul Alba. Şi SC Paul Flowers SRL se poate lăuda cu ceva contracte obţinute din bani publici, din 2007 până în prezent ea câştigând, singură sau în colaborare cu alte firme, 18 contracte în valoare totală de 14.863.516,9 lei.

Cea de-a patra firmă, SC Garden Center Grup SRL, figurează la Registrul Comerţului cu sediul în Bucureşti şi cu un asociat unic, Ion Olteanu.
Potrivit procesului verbal încheiat la şedinţa de deschidere a ofertelor, membrii comisiei de evaluare au fost: Constanţa Constantin – preşedinte, Camelia Melinte, Doiniţa Ioviţa, şef Serviciu Zone Verzi, Doiniţa Scutăraşu, Oana Vrînceanu, Valentina Chiric şi Aurelia Stoian – membri, iar din partea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi au fost desemnaţi în calitate de observatori Mihaela Creţu şi Marius Luigi Ciubrei. Excepţie făcând Camelia Melinte, ceilalţi membri au făcut parte şi din comisia de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de furnizare plante anuale din 2009. Şi în anul 2010, la şedinţa de deschidere a ofertelor au participat şi reprezentanţi din partea a trei dintre ofertanţi, respectiv Ştefan Coman, din partea SC Rabbit Prod SRL, Ionel Stan, din partea SC Greenland SRL, şi Costel Bercea, din partea SC Silva Periland SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii