Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:23 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acum şase ani Primăria Mangalia acorda un contract pentru modernizarea căminului de bătrâni din oraş unei firme „prietene” (documente)

ro

13 Jul, 2016 00:00 947 Marime text
 

În urmă cu şase ani, Primăria municipiului Mangalia atribuia un contract ce avea drept obiect „Suplimentarea cantităţilor de lucrări în cadrul contractului numărul 111/ 1.07.2010 «Lucrări de modernizare a Căminului de Bătrâni Mangalia»”. Contractul presupunea executarea lucrărilor de reparaţii generale şi de renovare, a lucrărilor de instalaţii pentru clădiri, de tâmplărie, de instalare a echipamentelor sanitare şi de extindere a lucrărilor.
 
Din comisia de evaluare a ofertelor au făcut parte preşedintele Liliana Ghiţă şi membrii Constantin Vladu, Georgiana Isac, Ciprian Dan Popa şi Elena Turtoi. S-au deschis, la data 18 martie 2011, ofertele primite la sediul autorităţii contractante. Preşedintele comisiei a spus că a fost aleasă procedura „negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare”.
 
Contractul Primăriei Mangalia a trezit interesul doar firmei IM Construct SRL, singurul ofertant care a trecut în etapa următoare pentru atribuirea acestui contract. La şedinţa de deschidere a ofertelor a participat şi Irimie Szekely, ca reprezentant legal al ofertantului.
 
„Ofertantul a prezentat un grafic de execuţie a lucrărilor refăcut, cu includerea lucrărilor ce fac obiectul prezentului act adiţional, precum şi o propunere de majorare a termenului de execuţie cu 21 de zile (trei săptămâni). Comisia a fost de acord cu această prelungire”, se mai arată în documente.

Ca urmare a aplicării criteriului „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”, ofertantul câştigător a fost declarat SC IM Construct SRL, cu o ofertă de 46.080,04 lei, fără TVA, şi cu o durată de 30 de zile.

Despre SC IM Construct SRL

Societatea IM Construct SRL se află în acest moment în faliment, fiind sub incidenţa Legii nr. 85 din  anul 2006. Societatea a fost înfiinţată în anul 1997 şi a avut sediul pe strada Rozelor, în municipiul Mangalia. Unicul asociat al societăţii a fost Irimie Szekely, născut în 1959, în judeţul Cluj. Firma avea ca domenii de activitate: „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, lucrări de construcţie a altor proiecte inginereşti şi alte lucrări speciale de construcţii”.
 
Irimie Szekely a mai fost acţionar în Bucur Ana Maria & CO SNC (radiată), Mavi Tour SRL (întrerupere temporară de activitate, lichidare, radiată), V & T Carpex Construct SRL (radiată) și în Vanina Arhitect Construct SRL (faliment, este sub incidenţa Legii nr. 85/2014), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
 
Conform vrajitorul.eu, la finele anului 2014, IM Construct SRL a înregistrat o cifră de afaceri zero, o pierdere netă de 51.281 de lei și datorii de 3.623.983 de lei. Societatea nu se află la primul contract cu statul şi nici cu Primăria Mangalia. În portofoliul firmei regăsim contracte pentru construirea mai multor blocuri ANL din staţiunea Costineşti sau construirea grădiniţei cu orar prelungit din Mangalia.

În secţiunea „Documente”, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, anunţul de atribuire, raportul procedurii şi procesul-verbal de deschidere a ofertelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii