Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actual subprefect în comisia de evaluare a ofertelor Iată cine a reabilitat și extins sistemul de alimentare cu apă și canalizarea din Lumina, în 2009 (11 documente + proces verbal)

ro

01 Nov, 2013 20:40 3787 Marime text
În anul 2009, SC Al Stom Company SRL câştiga o licitaţie pentru reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în localitatea Lumina. Valoarea contractului a fost de 15.041.000 lei.
Aşa cum reiese din anunţul de atribuire, contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise, criteriul de atribuire fiind oferta avantajoasă din punct de vedere economic.

Firma care a câştigat contractul nu a fost şi singura ofertantă. Din procesul verbal de deschidere a ofertelor reiese că documentaţia de atribuire a fost ridicată de nu mai puţin de 14 operatori economici, respectiv SC Euroest Operation SRL Constanţa, SC Alex Building SRL Constanţa, SC TMUCB SA Bucureşti, SC Acvatot SRL Bucureşti, SC Argenta SRL Năvodari, SC Fluid Serv SRL Constanţa, SC Imvest SA Constanţa, SC SCIM SA Constanţa, SC ANT&LAU CONST SRL Ovidiu, SC ABC VAL SRL Constanța, SC Condorii SULT SRL Ploiești, SC IFCO SA Constanța, SC Al Stom Company SRL Constanța, SC Rovas Investment SRL Constanța.

Dintre aceştia, doar trei au depus oferte. Cei trei ofertanţi au fost: SC Alex Building SRL şi SC Euroest SRL, reprezentate la şedinţa de deschidere de către Tiberiu Dragomir şi Andy Iulian Jalbă, a cărei ofertă a fost de 3.259.950,06 euro (13.723.094,18 lei), SC Al Stom Company SRL Constanţa, reprezentată de Alexandru Cârlig şi Filofteia Şerban, cu o ofertă de 3.573.023,565 euro (15.041.000 lei) şi SC TMUCB Bucureşti, reprezentată de Nicolae Barladeanu, a cărei ofertă a fost de 3.431.178,178 euro (14.443.889 lei). Durata de execuţie a lucrărilor specificată în procesul verbal a diferit de la un ofertant la altul, astfel că, dacă SC Alex Building SRL şi SC Euroest SRL au avansat termenul de 14 luni, SC Al Stom Company SRL a mers pe 852 de zile / 28 luni, iar SC TMUCB Bucureşti a propus ca durată de execuţie 34 de luni.

Comisia de evaluare a ofertelor a fost numită, aşa cum reiese din acelaşi proces-verbal, printr-o dispoziţie de primar, din ea făcând parte Alexandru Ionescu, în calitate de preşedinte, care la vremea aceea era consilier personal la Cabinetul Primarului, Anca Jukovschi – consilier juridic în cadrul Primăriei Lumina, Iuliana Lavinia Martinescu – inspector în cadrul Compartimentului Achiziţii din cadrul primăriei, Mihaela Lungu – Şef Serviciu Achiziţii Consiliul Judeţean Constanţa, şi Radu Volcinshi – Şef Serviciul Juridic în cadrul CJC, în prezent subprefect al judeţului Constanţa, ultimii patru fiind membri ai comisiei.

În urma evaluării, membrii comisiei au respins ofertele primite de la SC Alex Building SRL şi SC Euroest SRL şi SC T.M.U.C.B. Bucureşti, declarând câştigătoare oferta depusă de SC Al Stom Company SRL, în prealabil comisia solicitând firmei Al Stom Company clarificări cu privire la costul operaţional. Cât priveşte motivele care au stat la baza respingerii celorlalte oferte, acestea sunt menţionate în procesul verbal care se regăseşte ataşat ca document.
După cum reiese din anunţul de atribuire, contractul presupunea executarea de lucrări de realizare de reţea de canalizare menajeră – curgere gravitaţională, în lungime totală de 29,48, reţea de canalizare menajeră – curgere sub presiune pe o lungime de 6.952 ml, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi reabilitarea conductelor de apă existente pe Strada Morii, comuna Lumina, pe o distanţă de 480 ml, precum şi construcţia de staţii de pompare.
Revenind la firma care a câştigat contractul mai sus amintit, aceasta figurează în prezent la Registrul Comerţului cu un asociat unic, în persoana lui Alexandru Papadumitru. Înfiinţată în anul 1995, SC Al Stom Company SRL a declarat la sfârşitul anului 2012 o cifră de afaceri de 33.853.441 lei, un profit net de 1.848.566 lei şi 318 salariaţi.

Ionescu Alexandru

Vezi document: Radu Volcinschi

Vezi documente: Mihaela Lungu

Vezi documente:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii