Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Valentin Jalbă, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților-„Votul electronic ar ajuta foarte mult românii din Diaspora”

ro

27 Nov, 2020 16:27 2155 Marime text
 
  • Vineri, 27 noiembrie de la ora 16.00, candidatul USR PLUS, Valentin Jalbă vorbește la ZIUA Electorală despre proiectele sale în calitate de viitor deputat, live pe www.ziuaconstanta.ro dar și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
  • Jalbă candidează pe locul 6 pe lista USR PLUS de la Camera Deputaților.  
Jalbă candidează pe locul 6 pe lista USR PLUS de la Camera Deputaților. A acumulat experiență în mediul corporativ și academic în mai multe țări ale Europei Protejarea categoriilor vulnerabile precum persoanele cu handicap, persoanele fără adăpost, copiii instituționalizați și victimele abuzurilor se află printre preocupările tânărului candidat Valentin Jalbă candidează pe locul 6 pe lista USR PLUS de la Camera Deputaților.

Timp de 10 ani a acumulat experiență în mediul corporativ și academic în mai multe țări ale Europei, iar acum ceva mai bine de un an a revenit definitiv în acasă, în Constanța.

Alături de colegii din USR PLUS spune că poate schimba lucrurile în bine.

Dacă va ajunge în Parlamentul României, tânărul, va pune accentul pe propuneri legislative care să stimuleze politici publice în 4 arii pe care le consideră prioritare, cum ar fi:

-Debirocratizare prin digitalizare;
-Asigurarea accesului la sănătate și la educație pentru toată lumea, inclusiv în mediul rural;
-Dezvoltarea mediului de afaceri prin susținerea antreprenoriatului și promovarea inovației;
-Protejarea categoriilor vulnerabile precum persoanele cu handicap, persoanele fără adăpost, copiii instituționalizați și victimele abuzurilor.

În cadrul interviului, Valentin Jalbă, reprezentantul USR PLUS, vorbește despre ceea ce s-ar putea numi un ghid de reîntoarcere pentru românii din Diaspora.

Am fost în Diaspora timp de 10 ani. Am plecat la 18 ani, cum am terminat liceul, am plecat la studii. M-am dusîn Regatul Unit, am făcut facultatea, apoi imediat după facultate m-am angajat la o companie, în domeniul privat. Între timp, făcusem și un an Erasmus, în Suedia. Mi-am schimbat apoi locul de muncă și m-am angajat în Stockholm. Am făcut un masterat în Suedia, și apoi m-am întors în România.

Valentin Jalbă, despre reîntoarcerea în România

M-am reîntors în România acum aproximativ un an și jumătate. Eu am completat acel formular de înscriere în USR, la sfârșitul lui 2016, și am intrat în partid în 2017. Am activat în Filiala USR Diaspora.

 Activitatea politică în Filiala USR Diaspora se desfășura exact cum se desfășoară acum în România, online. Eram oarecum obișnuit cu acest sistem. Când era un proiect mai comlex, ieșeam și pe stradă, ne întâlneam cu  românii din diverse comunități, a mai precizat Jalbă.

Valentin Jalbă, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților a vorbit și despre cum vedea politica românească pe perioada șederii lui în Diaspora.

Asta m-a făcut să intru în politică, pentru că am văzut cum e politica, cea clasică. În 2016 , mă uitam pe site-ul USR, și-mi spuneam că sunt niște oameni cu care putem lucra să schimbăm ceva. Însă, eram destul de sceptic la început. Am făcut pasul către USR pentru că am văzut că, sunt oameni care se implică cu adevărat. Am descoperit o grămadă de oameni care vor să facă exact ceea ce și eu vreau să fac.

Ce-și doresc românii din Diaspora de la sistemul politic românesc

Votul electronic ar ajuta foarte mult românii din Diaspora. Votul prin corespondență, este implementat mai mult sau mai puțin și în acest moment. Cea mai mare tragedie este lipsa de reprezentare a românilor din Diaspora, a mai precizat Jalbă.

Românii au plecat din România din dorința de mai bine. Aș vrea să nu mai existe această portiță în Diaspora, ci să fie mai bine în România. Românii care sunt plecați în străinătate să se întoarcă în țară, iar românii care se află în țară, să nu mai fie tentați de străinătate.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii