Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Elena Băsescu (PMP) dorește să vină în sprijinul natalității prin ajutoare acordate mamelor

ro

20 Nov, 2020 00:00 2002 Marime text
 
  • Elena Băsescu candidează pentru un loc la Camera Deputaților din partea PMP Constanța
  • S-a aflat în conferință de presă, ieri, alături de secretarul general adjunct Ioana Constantin și candidatul la Senat, Claudiu Iorga Palaz
 
Elena Băsescu, candidatul pentru Camera Deputaților din partea PMP Constanța, a vorbit despre un proiect de suflet, la finalul conferinței de presă de ieri, de la Constanța, unde i-a avut alături pe candidatul pentru un loc în Senat, Claudiu Iorga Palaz și invitatul de la centru, Ioana Constantin, secretarul general adjunct al organizației.
 
O măsură pe care vrea să o implementeze la nivel național prin proiect de lege este pentru a deservi creșterii natalității. De altfel, Elena Băsescu a spus că dorește să ofere stimulente proaspetelor mămici prin oferirea unui sprijin financiar echivalent al unui salariu mediu pe economie la naștere.
 
„O măsură care s-a luat în București, o măsură pe care am considerat-o potrivită și pe care vreau să o transpun la nivel național – decontarea unor servicii medicale pentru mamă și copil, decontarea tuturor vaccinelor de către stat, nu doar celor care se află în schema obligatorie, dar și cele care sunt în schema suplimentară. Eu le-am făcut copiilor mei și vaccinul meningococic, care nu este în schema obligatorie și care are un preț extraordinar de piperat”, a spus Elena Băsescu.
 
„Voi încerca să atrag finanțare în Parlament sau alocare bugetară pentru construirea de creșe. Este foarte problematic când o mamă dorește să își urmeze și cariera și să nu întrerupă doi ani de activitate și nu are cu cine lăsa copilul. Numărul de creșe este insuficient. Sunt cupluri care nu pot avea un copil pe cale naturală. În București, s-au acordat ajutoare pentru aceste proceduri, care sunt foarte costisitoare. Doresc să găsesc finanțare dacă voi ajunge în Parlament, să fie legislație la nivel național. Am văzut, de altfel, că după ce mi-am anunțat temele de campanie, Partidul Social Democrat a susținut și el că va face demersuri pentru a încuraja natalitatea. Sunt convinsă că voi găsi un sprijin rigid în Parlamentul României pentru aceste măsuri pe care doresc să le propun”, a adăugat Elena Băsescu.
 
Comandat de Partidul Mișcarea Populară - Organizația Județeana Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar: 11200012
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii