Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Cristina Dumitrache, deputat PSD - „ Avem nevoie de un sistem de sănătate sustenabil, care să deservească toți românii în mod echitabil!”

ro

02 Dec, 2020 00:00 2696 Marime text
  • Cristina Dumitrache candidează pentru un nou mandat de deputat, pe listele PSD Constanța
  • Dumitrache este membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților
  • Deputatul afirmă că în timpul celor patru ani de mandat, principiul care i-a însoțit activitatea  a fost ca cetățenii să aibă acces rapid, sigur și performant la servicii medicale

Programul de Guvernare propus de PSD pe sănătate cuprinde o serie de măsuri ce au ca obiectiv accesul neîngrădit la sănătate al tuturor cetățenilor, indiferent de zonele în care locuiesc, de posibilitățile financiare sau de problemele medicale cu care se confruntă.
PSD își propune dezvoltarea unui sistem de sănătate sustenabil, care să deservească toți românii în mod echitabil, prin drepturi și șanse egale cu toți cetățenii europeni din a căror familie facem și noi parte.

„În acest scop, avem în vedere asigurarea accesului la asistență medicală primară prin dezvoltarea unei rețele naționale în număr de 800 centre medicale comunitare, care vor garanta personal medical necesar în mediul rural și în zone defavorizate și care de asemenea vor susține accesul la medicamente, servicii medicale de specialitate, investigații paraclinice și alte servicii conexe.
Compensarea medicamentelor și tratamentele gratuite pentru pacienții incluși în programele naționale reprezintă totodată un obiectiv strategic pentru facilitarea accesului tuturor categoriilor sociale la servicii medicale.

Reevaluarea politicii Medicamentului și încurajarea producției autohtone de produse farmaceutice, abordările terapeutice noi și dispozitivele medicale moderne figurează de asemenea în proiectul de restructurare si reformă a sistemului de sănătate din România.
Toate acestea și multe altele se vor regăsi în activitatea mea în Parlament. În contextul sanitar actual este nevoie de o schimbare radicală de paradigmă, este esențial să punem pe picioare un sistem de sănătate eficient, predictibil, bine finanțat care să răspundă nevoilor tuturor!”, susține Cristina Dumitrache, candidat PSD pentru funcția de deputat în Parlamentul României.

Toate proiectele pe care le-am  inițiat în Parlament, afirmă deputatul, „au căutat să reglementeze legislativ accesul la tratamente cu impact major în viața pacienților și o normalizare a procesului de acces la servicii medicale la standarde ridicate.
Cred cu tărie că sistemul de sănătate din România poate fi reformat de la bază, pornind de la un dialog transparent și constructiv între pacienți,comunitatea medicală, industria farmaceutică și nu în ultimul rînd autoritățile de resort locale și centrale.
Principiul care m-a însoțit în timpul celor patru ani de mandat a fost - nici un cetățean fără acces rapid, sigur și performant la servicii medicale”, spune candidatul PSD Constanța la alegerile parlamentare din 6 decembrie.
 
      
Comandat de Partidul Social Democrat - Filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanța
Mandatar Financiar - cod AEP 11200020

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii