Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare USR PLUS Constanța, declarații după anunţarea exit poll-ului

ro

06 Dec, 2020 21:28 3780 Marime text

La ora 21.00, a fost anunţat exit poll-ul pentru alegerile parlamentare din 06 decembrie 2020.

​Primele rezultate la alegerile parlamentare 2020 sunt cele exit-poll CURS-Avangarde, prezentate, imediat după închiderea urnelor: PSD - 30,6%, PNL - 29,1 %, USR-PLUS - 15,9%.

La aflarea rezultatului, Stelian Ion, candidatul USR PLUS Constanţa pentru Camera Deputaților, a declarat că va susține formarea unei alianțe de dreapta în Parlament. 

“Mulțumim pentru fiecare vot”, a spus Stelian Ion în cadrul declarațiilor oferite, care a adăugat că este important să fie formată o coaliție de guvernare cu PNL, poate și PMP și UDMR. 


Ion Stelian, Remus Negoi și Cristina Rizea au organizat o conferință de presă imediat după aflarea rezultatelor, în seara de 6 decembrie. El a pus mare accent pe majoritata din viitorul Parlament al României.

„Bună seara! Am aflat rezultatul la exit poll-uri. Este un rezultat surprinzător la aceste alegeri. Noi le mulțumim tuturor românilor care ne-au votat, tuturor locuitorilor județului Constanța. Ne onorează fiecare vot și fiecare vot iată cât de mult contează. Sunt diferențe mici între unele partide. Ce este important, în perioada următoare, este să formăm acea coaliție guvernamentală, pe care ne-am propus-o de la bun început, o coaliție de dreapta, o coaliție în care PSD să se regăsească în afară, în opoziție.

Este nevoie să alungăm acel partid o perioadă lungă de timp. Au făcut foarte mult rău psdiștii. Mai departe, este foarte improtant să ne îngemănăm programele politice. Bineînțeles USR Plus va avea un rezultat mai bun decât ce am văzut în această seară pentru că se vor număra toate voturile și vom vedea și care este rezultatul în diaspora, unde sperăm la un scor foarte bun și ne vom apropia, sper eu să depășim 20%. Cu PNL și cu, sperăm, PMP, e posibil și UDMR să se alăture unei asemenea coaliții, ne vom putea face o guvernare, vom putea alcătui un Guvern, care să asigure în următorii ani un parcurs european, reforme, atrageri de fonduri europene.

Este foarte important să privim aceste rezultate sub beneficiu de inventar. Unele partide care acum sunt date în jurul cifrei de 5% este posibil să nu facă pragul și să nu intre în Parlament. Vom avea discuții după ce vom primi rezultatul final. Ne așteptăm în perioada următoare la înțelepciune din partea tuturor partenerilor cu care putem alcătui un Guvern, în sensul în care aroganțele, lucrurile forțate, politizarea forțată a tuturor instituților să nu aibă ce să mai caute în într-un astfel de context.

Eu sunt optimist. Mi-aș fi dorit foarte mult să avem o majoritate clară încă din această seară de 2/3 cu care vom putea face ușor reformele pe care le-am creionat la începutul acestei campanii. Cred cu tărie că vom reuși chiar și în aceste condiții să devină literă de lege fără penali în funcții publice. Foarte multe partide, chiar și cele cu care nu vom face guvernare au spus că vor susține acest proiect. Dincolo de asta, eliminarea pensiilor speciale va rămâne un proiect al nostru foarte important, eliminarea imunităților parlamentare, sunt foarte multe proiecte pe care le avem și sper să fie acceptate de parteneri.

De asemenea, alegerea primarilor în două tururi. Știți foarte bine, este un obiectiv al nostru principal. Desființarea secției speciale, înlăturarea acestui control sau a autorității ministrului justiției asupra procurorilor. Sunt foarte multe lucruri de făcut, avem foarte multă treabă în condițiile acestea grele de pandemie. Oamenii s-au prezentat, e adevărat, într-un număr mai redus. Era de așteptat. Cei care s-au prezentat la vot au dat această configurație și le mulțumesc mult pentru fiecare vot acordat”, a spus Ion Stelian

„Foarte scurt pentru că s-au atins absolut toate ideile pe care trebuia să le spunem în seara asta. În funcție de rezultatele pe care le vedem, va trebui să intrăm direct în negocierile pentru formarea Guvernului, astfel încât lucrurile care am antrenat foarte mult până acum, să înceapă să devină realități.

Colegul meu s-a referit la ceea ce am pus noi în tapet în programul nostru de guvernare, în cele 40 de angajamente pe care ni le-am luat, 40 de angajamente pe care ne dorim să le implementăm și să le îngemănăm cu programul, în primul rând, al celor de la PNL, cei cu care ne dorim și sperăm că vom creiona o majoritate.

Și să avem și un alt partid, maxim două cu care să putem să guvernăm în liniște. Mai departe, avem în județul Constanța - cum am reuși să trecem peste toate neînțelegerile din campanie electorală, din momentul acesta trebuie să construim, Lăsăm în urmă tot ceea ce am avut de spus în campanie electorală unii despre ceilalți și să trecem la treabă”, a spus Remus Negoi. 

„Vreau să mulțumesc și eu tuturor pentru voturile acordate. Fiecare vot ne onorează și ne obligă. Sper să găsim înțelegere să formăm o coaliție majoritară și să ne vedem duse proiectele la bun sfârșit”, a conchis Cristina Rizea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii